Obama feirer Id, men unngår å invitere reformvennlige muslimer

367BA03200000578-0-image-a-100_1469165903766.jpg

For første gang i historien ble den muslimske høytiden Id (Eid al-Fitr) feiret i det hvite hus, da president Obama igår inviterte hundre muslimske amerikanere til «the east room». Tradisjonelt har presidenten i USA holdt en årlig feiring av Ramadan med en Iftar-middag i det hvite hus. Denne tradisjonen starter i 1996 med Hillary Clinton, og ble opprettholdt av både Clinton, Bush og Obama. Men i år valgte Obama i stedet å invitere til feiring av Id, som markerer slutten på Ramadan.

«Jeg vil takke Raahima for at hun delte noen ord fra den hellige koranen. (…) Vi er kommet sammen for å feire Id og velsignelsene fra denne hellige måneden Ramadan,» sa Obama under sin tale.

Obama har påstått at tradisjonen med Iftar-middag startet med president Jefferson i 1805, men dette er feil; Jefferson hadde den gang besøk av ambassadør Sidi Solliman Mellimelli og valgte å utsette møtet og den påfølgende middagen til etter solnedgang av hensyn til Mellimellis tro, uten å ha til hensikt å offisielt anerkjenne den muslimske tradisjonen.

Midt i Obamas tale avbrøt publikum ham, og begynte å rope «Fire nye år! Fire nye år!» Obama svarte at, «Nei, nei. Nå kommer Michelle til å komme ned og kjefte på dere. Ikke si sånt.»

Det hvite hus har ikke utgitt noen oversikt over hvem som deltok på feiringen, men flere fra organisasjonen CAIR (Council of American-Muslim Realtions) var til stede. CAIR er en organsisasjon med tette bånd til Det muslimske brorskapet og til Hamas, og siden 2008 har FBI anbefalt et forbud mot statlige relasjoner til CAIR.

I kontrast til dette var for eksempel ingen representanter for organisasjonen Muslim Reform Movement invitert. Denne organsisasjonen innehar mer reformvennlige meninger, og har blant annet uttalt at; «Vi avviser tolkninger av islam som maner til vold, sosial urettferdighet og et politisert islam,» og «Vi er for et sekulært styresett, demokrati og frihet. Vi er imot politiske bevegelser i religionens navn. Vi skiller mellom moské og stat. Vi er lojale mot de nasjoner vi lever i.»

Sammenlign dette med en uttalelse fra tidligere styreformann i CAIR, Omar Ahmad; «Islam er ikke i Amerika for å sidestilles med annen tro, men for å være dominerende. Koranen, muslimenes hellige bok, bør være Amerikas høyeste myndighet, og islam den eneste aksepterte religionen i verden.»

Les her og her. Du kan lese Obamas tale i sin helhet her.

 

 

 

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: