Comey og Obama saksøkes

obama comey.jpg

Sitter FBI på bevis på et større sikkerhetsbrudd enn Snowden?

Circa rapporterer:

En tidligere etterretningsoffiser forteller Circa at han tok med seg mer enn 600 millioner hemmeligstemplede dokumenter fordelt på 47 harddisker fra NSA og CIA, en lekkasje som i så fall er større enn Edward Snowdens nå beryktede sikkerhetsbrudd.

Og nå saksøkes tidligere FBI-direktør James Comey og flere andre personer innen amerikanske myndigheter, med påstand om at FBI har dekket over bevis de mottok som viser utbredt spionering på amerikanske innbyggere.

Søksmålet, som ble reist sent mandag kveld av Dennis Montgomery, ble overgitt til den samme føderale dommeren som allerede har dømt NSAs innsamling av data på amerikanske borgere som et brudd mot grunnlovens 4th amendment, og tyder på en meget interessant rettssak i Washington D.C. i sommer.

Montgomery sier at bevisene han overga til FBI viser uautorisert innsamling av telefondata, økonomiske opplysninger og personopplysninger, og identitetsavsløringer til millioner av amerikanere.

«Denne innenlands-overvåkningen ble gjort via datamaskiner levert av FBI,» sier Montgomery til Circa i et intervju. «Så disse superdatamaskinene, som er FBI-datamaskiner, brukes av CIA til å foreta overvåking av amerikanere.»

Dokumenter som Circa har fått tak i utenfor søksmålet, viser at Washingtons føderale embetsadvokat i 2015 godkjente begrenset immunitet for Montgomery slik at han kunne forklare hvordan han kunne forlate bygningen han jobbet i med klassifisert materiale.

Montgomery hevder at mer enn 20 millioner amerikanske identiteter ble ulovlig avdekket. Kredittrapporter, e-poster, telefonsamtaler og internett-trafikk var noen av dataene NSA og CIA samlet inn.

Han forteller at han overga dokumentene til FBI, et faktum som bekreftes i dokumentene Circa har sett på.

«De foretar denne overvåkingen på amerikanere, en etterretningsoperasjon på amerikansk jord,» sier Montgomery. Han avslører ikke det klassifiserte navnet på operasjonen, men forteller at han har opplyst om alle aspekter av operasjonen under sitt intervju med FBI.

«Kan du forestille deg hva de kan gjøre med all denne informasjonen de samler inn om amerikanere? Kan du forestille deg en sånn makt?»

Montgomery ble anbefalt å ta kontakt med FBI av en statlig dommer som oppfordret de to partene til å møtes i stedet for å la noen av de klassifiserte dokumentene lekke ut, ifølge intervjuer Circa har gjennomført.

Søksmålet, som inkluderer hans advokat, den velkjente konservative aktivisten Larry Klayman, hevder at Montgomery ga omfattende bevis til FBI om ulovlig spionering på amerikanere som spenner fra dommere til prominente forretningsmenn og den da fremtidige president Donald J. Trump.

Søksmålet går ikke inn på spesikasjoner rundt den ulovlige spionasjen, men anklager FBI for å ikke ta nødvendige grep for å undersøke Montgomerys påstander.

Montgomery røpet til FBI «et mønster og en praksis av ulovlig, grunnlovsstridig overvåking av millioner av amerikanere; fremstående borgere som  høyesterettsdommere, dommere, forretningsmenn og andre personer som Donald J. Trump, samt saksøkerne selv,» skriver Montgomery og Klayman i søksmålet.

«Saksøkerne var overbevist om at FBI, under Comey, en av de anklagede, ville gjennomføre en fullverdig etterforskning av de alvorlige tilfellene av grunnlovsbrudd som Montgomery viste til.

Men FBI, på Comeys ordre, begravde etterforskningen fordi FBI selv er involvert i en pågående operasjon for å ikke bare gjennomføre denne ulovlige overvåkingen, men også for å dekke over den,» heter det videre i søksmålet.

Klayman og Montgomery påstår også at de har bevis for at de selv er blitt overvåket av amerikansk etterretning. Søksmålet nevner også andre som tiltalte, blant annet nåværende direktør for NSA Mike Rogers, tidligere direktør for CIA John Brennan og til og med tidligere president Barack Obama.

Rettsdokumenter viser at saken ble tildelt dommer Richard Leon, som i 2015 utstedet en historisk avgjørelse om at NSAs tidligere masseinnsamling av amerikanske borgeres telefondata var et brudd på grunnloven.

NSA har siden avsluttet denne praksisen, men denne saken, som nå sendes gjennom appeller og instanser, vil sannsynligvis vise hvorvidt amerikanske borgeres sivile rettigheter ble brutt gjennom mer enn et tiår med krig mot terror.

 

Les artikkelen, med de gjeldende dokumentene og intervjuer, her.

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: