Pesticider langt farligere enn tidligere antatt

airplane-465619_640.jpg

En ny EU-rapport har kommet frem til at pesticider, plantevernmidler, er langt farligere enn hva tidligere studier har påstått, og forårsaker alvorlige skader på den menneskelige hjernen. Og barn og gravide kvinner er spesielt sårbare.

Studien tilsier at skader forårsaket av plantevernmidler koster EU 1400 milliarder kroner i året, beregnet i tapt levetidsinntekt, og advarer om økende bevis for at rester av plantevernmidler i mat er skadelig for hjernen, og reduserer befolkningens iq. Det er også økende bevis for at midlene forårsaker kreft og skader i de reproduktive organene.

Ifølge rapporten har tidligere studier som forsøkte å vurdere effekten av plantevern-rester, ignorert alt for mye av forskingen, og reguleringer av bruken av plantevernmidler har derfor vært utilstrekkelig.

Studien ble gjennomført av EUs Scientific Foresight Unit under ledelse av det svenske landbruksuniversitetet.
«Minst 100 forskjellige plantevernmidler er kjent for å forårsake nevrologiske skader hos voksne, og det må derfor antas at alle disse stoffene også skader hjerner under utvikling,» sier rapporten.
«Slike negative effekter vil sannsynligvis være varige, og en av de største følgene er kognitiv svikt, som ofte vil uttrykke seg i form av lavere iq.»

Forskerne anbefaler å begrense inntak av ikke-økologisk frukt og grønnsaker, og at gravide og barn «bør utvise særlig forsiktighet».

Også tidligere studier har påvist en sammenheng mellom rester av plantevernmidler i mat, og lidelser som kreft, reproduktiv dysfunksjon, diabetes, autisme, astma, fødselsskader, Parkinsons, Alzheimers og mye mer.

Les her.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: