5 eksperter som advarer om at et markedskrasj er nær

business-1730089_1920.jpg

 

Michael Snyder skriver:

Hvis «alt kommer til å gå bra», hvorfor advarer da så mange store navn i finansverden om en overhengende kollaps?
Jeg tror ikke jeg har sett så mange advarsler om et markedskrasj siden like før den store finanskrisen i 2008. Og på dette tidspunktet må du være ganske blind for ikke å se at aksjene er absurd overvurderte, og at en korreksjon må skje på et eller annet tidspunkt.

Og når aksjene begynner å falle, kommer mange fingre til å begynne å peke på president Trump, men det vil ikke være hans feil. Federal Reserve og andre sentralbanker er primært ansvarlige for å skape denne boblen, og de bør definitivt få skylden for hva som nå vil skje med globale finansmarkeder.

Mine lesere er ganske kjent med mine meninger om hvor markedet er på vei, så la meg i dag dele noen tanker fra fem høyt respekterte økonomiske eksperter:

1. Da Altair Asset Managements sjef, Philip Parker, ble spurt om et markedskrasj ville komme til Australia, sa han at han aldri «har vært mer sikker på noe i mitt liv». Faktisk er han så sikker på at de investeringer som hans sikringsfond forvalter kommer til å krasje at det ble truffet beslutning om å likvidere fondet og «returnere hundrevis av millioner dollar til sine kunder«.

– Selv om det neppe er noen ny påstand, i det siste har mange advart om at Australias bolig– og aksjemarked er massive eiendomsbobler (noe lokale banker har blitt tvunget til å benekte, da deres skjebner er tett sammenflettet med eiendomsprisene selv når RBA blir stadig mer bekymret) – og svært få, hvis noen, har våget å satse penger på påstandene. Det endret seg da australias eiendomsforvalter Altair Asset Management gjorde den ekstraordinære beslutningen om å likvidere sine australske aksjer og returnere hundrevis av millioner av dollar til sine kunder i henhold til Sydney Morning Herald, med henvisning til en forestående eiendomsmarked-katastrofe og en «overvurdert og farlig tid».

«Å si fra seg administrasjon- og ytelseskostnader, og gi tilbake penger fra investeringer som forvaltes av oss, er en stor avgjørelse, men bevaring av klientens penger er hva alle fondsforvaltere bør sette foran egne interesser.»

 

2. Seth Klarman leder en av de største hedgefondene i USA, og han mener at amerikanske investorer i stor grad undervurderer risikoen i markedet akkurat nå.

«Når aksjekursene er lave, slik de var fra høsten 2008 til begynnelsen av 2009, er den faktiske risikoen vanligvis ganske liten mens oppfatningen av risiko er veldig høy,» skrev Klarman. «I motsetning til dette, når verdipapirprisene er høye, som de er i dag, er oppfatningen at risikoen er lav, mens risikoen for investorer egentlig er svært høy.»

Klarman fører tilsyn med et av USAs største sikringsfond, og forvalter rundt 30 milliarder dollar . Han er svært etterspurt på Wall Street, investorer kaller hans bok, «Margin of Safety«, deres favoritt-investeringsbok i en nylig SumZero-undersøkelse.

 

3. Bill Blain er strateg for Mint Partners, og han peker faktisk på 12. oktober som datoen da ting vil begynne å bli «forferdelig interessant«.

Men, prøv å ta imot en fallende kniv. Jeg skal tilbringe sommeren med å fundere på hvor lenge spillet i aksjemarkedet kan fortsette. Når, ikke hvis.
Foreløpig er min spådom 12. oktober. Rundt den dagen vil det bli forferdelig interessant.

Hvorfor akkurat den dagen?

Magefølelse, og fordi jeg vet hvordan petuniaene følte det i Hitchhikers («Ikke nå igjen!»)

Det er bare for mange motstridende strømmer der ute. Uholdbarheten i den voksende forbrukergjelden, uakseptabelt stramme kredittmarginer, sandslottene som studielånene er, biler, boliger og CLO-markedet, Kina, Trump, politikk. Bekymringer rundt Brasils tilvekstmarked, og hva som helst… Farene for en massiv stemningsdump…

 

 

4. David Stockman har også advart om hva som kan skje i høst. Ifølge Stockman, er denne nåværende aksjemarkedsboblen «det største sucker’s rally vi noensinne har sett«.

«Markedet er vanvittig verdsatt akkurat nå. De prøvde å fastsette, robo-maskiner og daghandlere, de prøvde å fastsette 2400 på S&P 500. De endte opp med 2399, tror jeg, men poenget er at det representerer ca 25 ganger etterfølgende inntjening for 2016.

Vi er på et punkt i den såkalte gjenopprettingen som allerede har vart 96 måneder. Det er nesten den lengste i historien. Det markedet sier er at vi har nådd fullstendig sysselsetting for alltid. Det vil aldri bli en annen lavkonjunktur eller noen form for økonomisk overraskelse eller opprør eller forstyrrelse.

Markedet har prissatt seg selv som fullkomment for all evighet. Det er helt sprøtt.
Jeg tror markedet fort kan falle til 1600 eller 1300. Det kan falle med 40% eller enda mer når denne fantasien tar slutt. Når myndighetene viser sine sanne farger, at de er på vei mot et finansielt blodbad når denne sprø forestillingen om at det kommer til å være noen Trump-finanspolitiske stimulanser, blir lagt død en gang for alle.
Jeg mener, det kommer ikke til å skje.
De kan ikke gjennomføre et så stort skattekutt uten en budsjettoppløsning som inneholder $ 10 billioner eller $ 15 billioner i statsgjeld i løpet av det neste tiåret.
Det kommer vil aldri gå gjennom kongressen… Jeg mener dette er det største sucker’s rally vi noensinne har sett. «

5. Sist, men ikke minst, virker David Kranzler ganske sikker på at aksjemarkedsboblen snart vil sprekke.

Er det noen som har merket seg at flere markedskommentatorer har hevdet at Bitcoin er en boble, men de samme aksje-«ekspertene» ser en annen vei mens det amerikanske aksjemarkedet blir mer overvurdert for hver dag som går satt opp mot den forverrede underliggende grunnmuren?
Bitcoin som går «parabolisk» utløser alarmklokkene, men det er greit hvis aksjekursen på Amazon.com Inc raser mot paritet med prisen på en unse gull. Tesla brenner en milliard i året i kontanter. De solgte 76.000 biler i fjor, sammenlignet med 10 millioner over hele verden for General Motors. Likevel er Teslas markedsverdi 51,7 milliarder dollar mot 48,8 milliarder dollar for GM.

Denne galskapen er det sikreste tegn på at aksjemarkedsboblen er klar til å sprekke. Hvis du leser mellom linjene i kommentarene fra visse Wall Street-analytikere, er den eneste begrunnelsen for nåværende verdsettelser «sentralbankens likviditet» og «føderal støtte av aktivverdier.»
Dette er den farligste delen av en markedstopp fordi det tiltrekker seg «mor og far»-investorer som ikke kan hindre seg selv i å gå glipp av den neste «sikre handelen». Det vil være millioner av mennesker som blir permanent skadet økonomisk når sentralbanken mister kontrollen over dette markedet. Eller, som den legendariske investoren Asher Edelman uttalte på CNBC; «Jeg vil ikke være i markedet fordi jeg ikke vet når pluggen kommer til å bli trukket ut.»

Kan alle disse toppekspertene ta feil? Det er mulig, men jeg ville ikke veddet på det.

Enhver aksjemarkedsboble av denne størrelsen i amerikansk historie har endt opp i en spektakulær krasj, og denne vil ikke være annerledes. Vi kan sikkert ha noen gode diskusjoner om det nøyaktige tidspunktet for neste krasj, men det alle kan være enige om er at det kommer en krasj.

Du tjener bare penger på aksjemarkedet hvis du kommer deg ut av det til rett tid. Mange av dem som timet tingene godt har tjent enorme mengde penger, men de fleste investorer vil bli fullstendig tatt på senga av markedsimplosjonen som nærmer seg raskt.

Som jeg har forklart for mine lesere flere ganger, har markedene en tendens til å gå ned mye raskere enn de går opp, og i den ikke altfor fjerne fremtiden vil vi se tusenvis av dollar av investorenes rikdom utryddet veldig, veldig raskt.

La oss håpe at den kommende krisen ikke vil være like ille som 2008, men jeg har en følelse av at det kommer til å bli mye verre.

Vi lærte ikke leksen vår forrige gang, og nå vil vi måtte betale en svært høy pris for vår stahet.

Originalartikkel her.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: