Domstol fant Obama skyldig i ulovlig spionering på amerikanere

barack-obama-1174489_1280.jpg

Nylig deklassifiserte dokumenter fra USAs Foreign Intelligence Surveillance Court viser at domstolen i en avgjørelse den 26. april fastslo at etteretningsbyråer under Obama-administrasjonen brøt med amerikanske statsborgeres konstitusjonelle rettigheter gjennom ulovlig overvåkning.

I et 99 siders dokument for FISC, kritiserer dommer Rosemary Collyer Obama-administrajonen for å ikke følge prosedyrene som skal sikre at amerikanske myndigheter ikke bryter med borgernes sivile rettigheter.

Collyer erklærer at administrasjonens arrogante brudd på FISA’s (Foreign Intelligence Surveillance Act) §702 er «et svært alvorlig brudd på ‘fourth amendment'».

Collyer gir også sterk kritikk til NSA og NSAs Office of Compliance for Operations for deres «institusjonelle mangel på åpenhet», og signaliserer at Obama-administrasjonen i tillegg til å ignorere juridiske begrensninger forsøkte å skjule disse lovbruddene for retten.

Under president Trumps administrasjon besluttet NSA å stanse visse etterretningsaktiviteter som da ble gjennomgått av FISC, noe Collyer bemerket som «en endring til det bedre».

Retten kritiserte også FBI for å ha distribuert informasjon til et bredt utvalg av personer tilknyttet byrået, inkludert private som ikke trengte tilgang til slik informasjon. Collyer bemerket at også denne praksisen var opphørt under president Trump.

Du kan lese og laste ned FISC-dokumentet her. Deler av dokumentet er fortsatt sensurert.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: