Valgfusk i USA; Bevisene

EDIT_trump_112816_newscom.jpg

Mainstream media kritiserer, som forventet, President Trump idet han beordrer gransking av valgfusk i USA.
VG gikk til og med så langt som å inkludere Trumps påstander om at flere millioner illegale innvandrere stemte under valget, i en liste over «Trumps siste usannheter«.

«Det finnes ingen beviser for denne påstanden,» skriver VG, og forteller at påstanden «er blitt tilbakevist av flere etater og faktasjekkere.»

Dette er selvfølgelig løgn.

Under følger tre eksempler med beviser for omfattende og avgjørende valgfusk i USA.

1. En liste utarbeidet av The Heritage Foundation som tar for seg en rekke domsfellelser etter bevist valgfusk. Rapporten begynner med;
«USA har en lang og kjedelig historie vedrørende valgfusk. The Heritage Foundation gir her en liste over valgfusk-saker fra hele landet, fordelt på stat, hvor personer enten ble dømt for bedrageri eller hvor en dommer omgjorde resultatet av et valg. Dette er ikke en fullstendig liste, men rett og slett et utvalg som demonstrerer de mange forskjellige måtene valgfusk er blitt begått på.»

Du kan lese og laste ned denne listen her.

2. En video av Project Veritas, hvor de summerer opp noen av sine resultater etter fem års etterforskning av valgfusk. I videoen kan man blant annet høre en av direktørene for den politiske akvtivistorganisasjonen People for the American Way si; «Det er lett for republikanere å si; De kjører folk rundt i busser. Vel, vet du hva? Vi har kjørt folk rundt i busser for å ta oss av dere j**la ra**høl i femti år, og vi har ikke tenkt å stoppe nå. Vi skal bare finne andre måter å gjøre det på».

3. En studie fra 2014, kalt «Do non-citizens vote in the US elections?». Denne studien uthever selv følgende punkter (non-citizen = ikke lovlig statsborger);
– Første representative studie som måler stemmegivning av non-citizens i USA.
– Noen non-citizens avgir stemmer i det amerikanske presidentvalget til tross for juridiske forbud.
– Non-citizens favoriserer demokratiske kandidater over republikanske.
– Lover om foto-ID for velgere har begrenset effekten av non-citizen deltakelse.

Du finner denne studien her.

I en artikkel skrevet kort tid etter Jill Steins krav om nyopptelling av stemmene i flere delstater, skriver Investor’s Business Daily bl.a:

«Ikke overraskende støtter media Jill Stein og Hillary Clinton i deres opptellingseventyr, til tross for at det ikke foreligger noen indikasjoner på at en nyopptelling er nødvendig. Pokker heller, selv Obama innrømmer: Donald Trump vant. Punktum.
Men når Trump tør å påstå i en tweet at ulovlige innvandrere stemte i valget, svarer media med massiv fornektelse. 

«I tillegg til å vinne Electoral College i et valgskred, vant jeg i antall stemmer hvis du trekker fra de millioner av mennesker som stemte ulovlig,» twitret Trump til mange i medias dårlig skjulte forakt.

Typisk for det hele var den avvisende overskriften i The Nation, den progressive bevegelsens flaggskip-tidsskrift: «Den nyvalgte presidenten er et internett-troll.»

Washington Posts blogg The Fix var bare litt bedre: «Donald Trumps siste forklaring på tapet av Popular Vote? En konspirasjonsteori fra Twitter.»

Det finnes mange flere eksempler, altfor mange til å ta for seg her. De fleste følger samme tema; Trump var dum nok til å stole på en analyse av Gregg Phillips fra The True Vote, et anti-valgfusk nettsted og app. Phillips anslår at tre millioner ulovlige innvandrere stemte ved valget i 2016.
Han tar feil, sier media. Selv det liberale faktasjekke-nettstedet FactCheck.org sier det. 

Men faktisk er det helt sikkert at ulovlige innvandrere stemte, og det i betydelig antall. Om det var tre millioner eller ikke er et annet spørsmål.

Statene styrer selv velgerregistreringsprosessen, og noen stater er så notorisk slurvete i sine komtroller (California, Virginia og New York – som alle har politiske bevegelser som ønsker å legalisere stemmegivning av ikke-borgere), at det ville være sjokkerende hvis mange ulovlige innvandrere ikke stemte. Husk at et lavt anslag sier at det er minst 11 til 12 millioner ulovlige innvandrere i USA, men dette er basert på dårlig data fra Census. Sannsynligvis er det rette tallet 20 til 30 millioner. 

Det som er skuffende er at istedet for å i det minste seriøst vurdere Trumps påstand, gjentar bare media sine venstreorienterte poenger og anti-Trump retorikk om at alle republikanerne og andre som ikke er av den progressive venstresiden og som ønsker at kun statsborgere skal kunne stemme, bare er rasistiske og fremmedfiendtlige gærninger.

Men det finnes beviser for at Trumps påstander er korrekte. En studie fra 2014 i Electoral Studies Journal viser at i 2008 og 2010-valgene var deltakelsen av ulovlige innvandrere faktisk ganske høy.

«Vi finner at noen non-citizens deltar i amerikanske valg, og at denne deltakelsen har vært stor nok til å endre utfallet av viktige valg, inkludert Electoral College og kongressvalg,» skriver Jesse T. Richman og Gulshan A. Chattha ved Old Dominion University og David C. Earnest ved George Mason University.

Mer spesifikt skriver de at illegale innvandrere kan ha avlagt som mange som 2,8 millioner stemmer i 2008 og 2010.
Det er veldig mange stemmer. Og når du tar i betraktning at antallet ulovlige innvandrere har økt siden da, er det ikke urimelig å anta at antallet stemmer også har økt.

Kritikere påpeker at en gruppe fra Harvard i 2015 kalte undersøkelsen «partisk». I denne rapporten finner vi også følgende perle: «Videre er den sannsynlige deltakelsen av ikke-lovlige velgere i det siste amerikanske presidentvalget på 0%.»

Virkelig? Det er rett og slett absurd, noe som alle som har bodd i California kan bevitne. Venstreorientere ut-og-stem  organisasjoner oppfordrer åpenlyst ikke-borgere til å stemme, og registreringen er notorisk dårlig. Å påstå at ingen ulovlige stemmer avlegges i det hele tatt, er absurd. 

Det som er ille er, som vi sa, ikke medias skepsis, men dens fornektelse. Men hvorfor? Ulovlige stemmer bør ikke få lov til å påvirke det amerikanske presidentvalget. Så hvorfor tolerere dem?

Da venstresiden begynte å insinuere at russerne hadde hacket valget, behandlet media denne ubegrunnede påstanden med den ytterste respekt. De gjør det fortsatt. Men ikke Trumps påstand om at ulovlige innvandrere stemte, og det i stort antall, hovedsakelig på demokratiske kandidater inkludert Hillary Clinton.

Og ja, Trump har rett. Ulovlige stemmer kan delvis forklare hvorfor Hillary nå har nesten to millioner flere stemmer i Popular Vote, selv om hun tapte overbevisende i Electoral College. En meningsmåling utført av Rasmussen Report tidligere i år fant at 53% av demokrater støtter å la ulovlige innvandrere stemme, selv om det er mot loven.
Det er ganske tydelig hvorfor.

Ja, enhver påstand bør møtes med skepsis. Men hver stemme som er avgitt av noen som etter loven ikke har anledning til å stemme, frarøver stemmene til amerikanske borgere.
Påstanden bør i det minste tas på alvor.»

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: