Forsikringsselskap foreslår egne kjørefelt for kvinner

pinkzones-3-720.jpg

Det engelske forsikringsselskapet Sheila’s Wheels, et bilforsikringsselskap som er rettet mot kvinner, foreslår å kjønnsdele veiene i England og opprette «Pink Zones».

Selskapet har konkludert med at kvinner har større risiko for ulykker og skader når de ferdes på veier sammen med menn, og foreslår å lage separate, rosa veibaner der bare kvinner kan kjøre.

Forslaget er todelt, og trenger ikke nødvendigvis å gjelde alle veier i England, ifølge selskapet, men bare de med «høyest risiko for ulykker». Det første forslaget er å bruke eksisterende veibaner, og male og merke de rosa. Det andre forslaget går ut på å bygge nye, rosa «kun for kvinner-veibaner» over eksisterende, høyt trafikkerte veier.

«Separate veibaner for kvinner vil ikke bare øke sikkerheten, men også fjerne kvinner fra et potensielt farlig miljø. Pink Zones vil være designet spesielt for kvinnelige sjåfører for å bedre livskvaliteten.»

Se mer her.

Dette er kanskje bare en PR-gimmick, men det er igjen interessant å se feministene kreve både likestilling og særbehandling.
Og dette i disse tider hvor alt fra offentlige toaletter til offentlige ID-papirer aller helst skal være «kjønnsnøytrale».Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: