Kampen mot klimaet; Pris: kr. 850.000.000.000.000,- Resultat: -0,15ºC

maxresdefault.jpg

Den danske matematikeren og president for tenketanken Copenhagen Consensus Center, Dr. Bjørn Lomborg har regnet ut hvor mye Paris-avtalen og kampen mot global oppvarming vil koste verdenssamfunnet. Regningen vil komme opp i minst 100 billioner dollar, eller ca. 850 billioner norske kroner.
Og resultatet? Ved århundreskiftet vil vi ha begrenset den globale oppvarmingen med ca 0,15ºC.

Eller for å si det på en annen måte, vil vi ha utsatt den globale oppvarmingen med mindre enn fire år.

Paris-avtalen er blitt kalt historisk og «et stort skritt fremover». Men Lomborg mener avtalen kun er «grandiose uttalelser og vage detaljer».

Som for eksempel USA og Obama-administrasjonens hyllede «Clean Power Plan»:
«Ved å bruke FN’s egne modeller, fant jeg at planen nesten ikke vil oppnå noenting. Selv om kuttene i utslipp av karbondioksid blir full ut implementert, ikke bare for de neste 14 årene som Paris-avtalen innbefatter men for resten av århundret, vil EPAs Clean Power Plan kunne redusere temperaturøkningen i år 2100 med bare 0,023 grader (Fahrenheit).»

«I det usannsynlige tilfellet at alle de planlagte ekstra kuttene også gjennomføres og etterleves hele resten av århundret, vil den samlede reduksjonen i temperaturer være 0,057ºF. Eller for å si det på en annen måte; hvis USA leverer på alt i Obamas svært ambisiøse retorikk, vil det utsette den globale oppvarmingen med ca. åtte måneder ved slutten av århundret,» sier Lomborg.

«La oss nå regne med resten av verdens forpliktelser. Hvis vi sjenerøst antar at de lovede kuttene for 2030 ikke bare blir møtt, noe som i seg selv vil være første gang i FNs historie, men vedvarer gjennom resten av århundret, vil temperaturen i 2100 kunne falle med 0,3 grader (Fahrenheit, tilsvarende ca. 0,15ºC), noe som er tilsvarende en utsettelse av global oppvarming med mindre enn fire år. Igjen, dette ved å bruke FNs egen prediksjonsmodell.»

Lomborg avviser de optimistiske påstandene om at avtalen vil kunne føre til større innvirkning på utslippene, og sier dette «krever mental gymnastikk og heroiske forutsetninger.» De som hevder Paris-avtalen vil ha store innvirkninger «baserer sine forutsetninger på at en enda sterkere klimapolitikk vil bli vedtatt i fremtiden.»
«Faktisk vil 98% av de antatte reduksjonene måtte komme først etter 2030, når avtalen utløper.»

«De lovede utslippsreduksjonene i Paris-avtalen får oss bokstavelig talt bare én prosent av veien frem til målet om 2ºF,» bemerker han. «99% av hva som vil være nødvendig er utsatt til etter 2030.»

Se Lomborgs videopresentasjon The Paris Agreement won’t change the climate, her:

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: