Facebook’s «fake news-filter» settes igang før valget i Tyskland

Screen-Shot-2016-05-31-at-12.11.32-640x480.png

Valgresultatet i USA har skremt mange som trodde de hadde kontroll på informajonsflyt og folkeopinion, og The Financial Times rapporterer at Angela Merkels bekymringer om «falske nyheter» og feilinformasjon før det kommende tyske valget har ført til at Facebook vil sette igang sitt «fake news»-overvåkingsprogram i Tyskland ganske snart.

Facebook annonserte sitt «faktakontrollerende» program i USA i desember, og i samarbeid med partiske organisasjoner som ABC News, Snopes og Politfact skal de nå bestemme hva som skal regnes som falske nyheter.
Tyske politikere har lenge bedt om en aksjon mot falske nyheter, og nå vil meldinger som rapporteres som falske nyheter på Facebook bli sendt til Correctiv, en tysk non-profit nyhetsorganisasjon. Hvis nyheten anses å være feil, vil den bli merket som «omstridt» og en forklaring festes til meldingen.

Facebook har også uttalt at Tyskland bare er det første av mange land hvor de planlegger å gjennomføre «faktakontroll».

Den tyske regjeringen har angivelig vurdert å sette opp sitt eget byrå for å overvåke falske nyheter, melder Deutsche Welle. Justisminister Heiko Maas har uttalt at falske nyheter er «en fare for vår kulturdebatt», og at sosiale medier har en plikt til å dempe spredningen av feilinformasjon. «Det kan ikke være i Facebooks interesse at plattformen misbrukes til å spre løgner og hatkampanjer.»

Via Dagpost.com:
Hvem som skal kontrollere kontrollørene og hvilke rettigheter og appellmuligheter som vil bli gitt til de som anses som «falske» gjenstår å se. Minst ett av faktakontroll-gruppene ser ut til å ha tilknytning til George Soros’ Open Border Foundation.

Les her.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: