Hva betyr valgresultatet for norsk presse?

trump.jpg

VGs journalist skrev iløpet av morgentimene i dag: «Hvis Trump vinner, er det snakk om et av de største valgsjokkene i vestlig moderne historie. Jeg overdriver ikke når jeg sier det.»

Liknende utsagn lyder i all norsk nyhetsmedia, og deres «eksperter» rister sjokkerte på hodet. Jan Arild Snoen sier til NTB at valgresultatet kom som et sjokk, og at «vi har basert oss hovedsaklig på meningsmålinger, og det har ikke vært andre klare indikasjoner på at de har vært feil.»

Men det burde ikke være noe sjokk. Meningsmålingene var aldri til å stole på, og for den som våget å kikke bak fasaden til de store nyhetsbyråene og -kanalene var dette helt tydelig. Var det for mye forlangt at norske «journalister» skulle våge?
Ser man tilbake på dekningen av valgkampen, så ser man at norsk presse aldri gikk utenfor AP eller Reuters. Aldri ble det brukte andre nyhetskilder enn de største amerikanske avisene, som CNN og MSNBC.
Ingen forsøkte seg på «etterforskende journalistikk». Var det fordi de virkelig ikke våget? Fordi de faktisk trodde på det de leste? Var det fornektelse? Eller fordi de gjorde som de fikk beskjed om?

Dette er hva valgresultatet betyr for norsk presse: Dette var deres siste sjanse. Med alt som er blitt avslørt, som dere valgte å skjule. Med alt det som er kommet frem, som dere valgte å ikke dekke. Med alt det som virkelig etterforskende journalister i alternativ media har skrevet om, som dere valgte å tie ihjel eller latterliggjøre.

Dette var deres siste sjanse. Vi har sett deres sanne ansikter. Vi har sett samfunnets vaktbikkjer bli logrende skjødehunder, og dere har ikke lenger vår tillit.

Trumps seier er ikke bare et valg av ny president. Det er et oppgjør – mot eliten, mot etablissementet, mot det politisk korrekte. Og mot mainstream media.

Vi gratulerer Donald Trump, vi gratulerer Mike Pence og vi gratulerer USA.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: