Østerrike: Høyesterett omgjorde dom mot iraker som voldtok gutt (10)

theresienbad.jpg

Dommen, som lød på 6 års fengsel, ble nylig omgjort av høyesterett i Østerrike fordi det ikke var beivst at mannen forstod at han handlet mot guttens vilje.

Den 20 år gamle irakiske flyktningen kom til Østerrike i 2015. Han var ved Theresienbad svømmebasseng (bildet) sammen med en 15 år gammel medhjelper i byens integreringsprogram.

Der hadde irakeren dratt en ti år gammel gutt inn i garderoben og låst døren før han voldtok ham. Da politiet kom for å arrestere mannen, var han gått tilbake for å bade og stupe i bassenget. Han innrømmet voldtekten, og fortalte at han visste at det han gjorde var galt – men at han hadde gjort det likevel fordi det var «et seksuelt nødstilfelle» ettersom han ikke hadde hatt sex på 4 måneder.

I den første rettssaken ble mannen funnet skyldig i seksuelt overgrep og voldtekt av en mindreårig, men dommen ble omgjort av høyesterett. Rettspresident Thomas Philipp sier at dommen er «vanntett» når det gjelder seksuelt overgrep av barn, men at voldtekt ikke er tilstrekkelig bevist.

Ifølge høyesterett er det ikke konstatert hvorvidt offeret samtykket til seksuell handling eller om mannen hadde handlet mot guttens vilje.

Gutten ble tatt til et nærliggende barnesykehus, der det ble konstatert alvorlige indre skader. Guttens mor forteller at han fortsatt våkner hver natt og skriker og gråter, og at han har snakket om å begå selvmord.

Les her, her og her.

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: