6 tegn på at WWIII er nær

in-city-atomic-bomb-military-wallpapers-1024x768.jpg

Forholdet mellom USA og Russland er på det dårligste siden den kalde krigen, og ser nesten ut til å forverres for hver dag som går. Her gir vi deg seks ting som skjer akkurat nå, som kan bety at en verdenskrig er på trappene:

1) USA vurderer «direkte militær inngripen» i Syria, inkludert flyangrep, og Russland har allerede signalisert at slike angrep vil bli ansett som en trussel mot russiske tjenestemenn og som et direkte angrep på Russland selv. Generalmajor Igor Konashenkov sier at det amerikanske militæret «bør nøye vurdere konsekvensene» av slike handlinger.

2)  Mens det amerikanske militæret kutter ned på antall atombomber til sine u-båter, fly og rakettsiloer, har det russiske militæret økt sitt antall kraftig, og Russland har nå utplassert 429 flere atomstridshoder enn USA. Dette tilsvarer 246 stridshoder mer enn de 1550 som USA og Russland ble enige om i 2011 under New Strategic Arms Reduction Treaty.

3)  Rapporter fra Russland sier at Kreml har beordret sine tjenestemenn om å sørge for at deres slektninger bosatt i utlandet «returnerer til moderlandet umiddelbart». Journalist Ostap Karmodi skriver; «Først fikk sikkerhetspersonell forbud mot å reise utenlands, deretter ble høytstående tjenestemenn bedt om å selge sine utenlandske hus, oppløse sine firmaer og stenge sine utenlandske bankkontoer. Nå blir de beordret om å hente hjem sine barn. Det eneste rare er at dette ikke har skjedd tidligere. Dette er selvfølgelig en forberedelse til krig.»

4)  Mellom 4. og 7. oktober i år gjennomførte Russland en evakueringsøvelse som involverte 40 millioner sivile og 200.000 redningsmenn. I følge Russlands katastrofeministerium EMERCOM skulle øvelsen forberede innbyggerene på «store naturlige og menneskeskapte katastrofer.» Og Moskvas statlige tv-kanal NTV ba nylig sine seere om å forsikre seg om at de visste hvor nærmeste bomberom befinner seg; «Hvis det en gang skulle skje, bør alle vite hvor nærmeste bomberom er. Det beste er å finne det ut nå!»

5)  USA har nå offisielt anklaget Russland for å stå bak hackingen av bl.a. demokratenes interne e-poster. I en uttalelse fra de amerikanske myndighetene heter det at de «er sikre på at den russiske regjeringen står bak avsløringene av e-poster fra amerikanske personer og institusjoner», og at «disse tyveriene og offentliggjøringen er ment å påvirke den amerikanske valgprosessen».
Som den siste tidens valgkamp har vist, er Hillary Clinton selv overbevist om at russerne forsøker å holde henne ute av det hvite hus, og hun har som kjent en tendens til å ta enhver trussel mot hennes politiske karriere svært personlig.

6) Obama vurderer nå et storstilt cyber-angrep mot Russland som hevn for denne påståtte innblandingen i presidentvalget. Ifølge kilder i CIA har de blitt bedt om å legge frem planer for et cyber-angrep med sikte på å kunne trakassere og håne lederskapet i Kremlin. Visepresident Joe Biden fortalte i et intervju at «Vi skal sende en beskjed til Putin. Det vil skje når vi mener det er riktig tidspunkt, og når situasjonen er slik at det vil ha størst effekt.»

På spørsmål om det amerikanske folket ville forstå når en slik beskjed var blitt sendt, svarte Biden;

«Jeg håper ikke det.»

Kilder:

The Telegraph
Reuters
The Daily Beast
Daily Mail
Express
Express
ZeroHedge
NBCNewsKategorier:Nyheter

1 svar

  1. Ikke skrem folket med slike utsagn som at det blir en tredje verdenskrig! Det blir ingen tredje verdenskrig, og dermed vil jeg ikke se slike antydninger mer. Fjern alle dommedagsvarsler dere må ha lagt ut! Takk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: