Mens nordmenn sover advarer flere land sine innbyggere; forbered dere på katastrofer!

234567898764.jpg

Kina ber sine innbyggere forberede seg på krig, Tyskland ber folk lagre mat og vann, Tsjekkia ber innbyggerne «forberede seg på det verste» og russerne tømmer butikkene for salt og fyrstikker.

Og Norge sover.

– Den kinesiske forsvarsministeren Chang Wanquan uttalte nylig at den spente situasjonen i Sør-Kinahavet øker faren for krig, og ber militæret, politiet og Kinas innbyggere om å være klar til å måtte forsvare landets territorielle integritet.Kina og Russland skal gjennomføre felles marineøvelser i Sør-Kinahavet, i områder der flere av nabolandene krever suverenitet. Spenningen i området har økt ettersom Kina har fortsatt å bygge flere flystriper og militære installasjoner på øyer i området. Den amerikanske marinen har sendt krigskip og fly til området, og hevder de gjør det for å «sikre fri ferdsel i internasjonalt farvann». Kina kaller USAs handlinger «en provokasjon».

– For første gang siden den kalde krigen vil tyske myndigheter nå legge frem en plan der de bl.a. ber tyske innbyggere om å holde et beredksapslager med mat og vann. I tillegg vil landet bruke betydelig større midler på politi og sikkerhetsstyrker. Folk vil bli oppfordret til å holde en forsyning av mat og drikkevann til å vare i ti dager pr. person, ifølge planen, som også sier at innbyggerne bør gjennomføre «hensiktsmessige forberedelser for en utvikling som kan true vår eksistens».

– Tsjekkia ber sine innbyggere om å «forberede seg på det verste», og øke sine muligheter til å være selvforsynt ved å lagre mat og vann i tilfelle hendelser som f.eks. et katastrofalt terrorangrep eller en atomkatastrofe. Og tsjekkias president Milos Zeman ønsker en lovendring som gjør det lettere for innbyggerne å eie skytevåpen til selvforsvar. Zeman var tidligere imot at private skulle kunne eie våpen, men sier nå at «folk bør bevæpne seg for å møte trusselen fra islamsk terrorisme.»

– Og i Russland har flere og flere innbyggere på egen hånd valgt å fylle sine private lagre med salt, fyrstikker og bokhvete.

For to uker siden holdt Obama en tale i anledning september som «National Preparedness Month», der han sa bl.a; «Selv om myndighetene fortsetter å gjøre alt vi kan for å holde det amerikanske folk trygge, er det hver borgers eget ansvar å være så forberedt som mulig på nødstilfeller. Å forberede seg på å møte morgendagens ukjente utfordringer er en plikt vi alle deler.»

Kilder bla. her, her, her og her.

«By failing to prepare, you are preparing to fail.» – Benjamin Franklin

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: