Video viser «menneskeofring» utenfor CERN

CERN-Mock-Human-Sacrifice-YouTube-Screenshot.jpg

CERN har satt i gang en etterforskning etter at en video som skal forestille et rituale med menneskeofring utenfor CERNs hovedkvarter dukket opp på nettet.

I videoen stiller ni personer kledd i sorte kapper seg opp foran statuen av Shiva, Ødeleggeren. En av dem, en kvinne, får kappen fjernet og legger seg ned på bakken. En annen går frem til henne med en kniv i hånden, bøyer seg over henne og ser ut til å stikke kvinnen flere ganger med kniven. Videoen ender deretter brått.

«Denne scenen ble filmet på vårt område, men uten offisiell tillatelse eller vår viten,» sier en talskvinne for den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning (CERN).

«CERN tolererer ikke denne typen spøk, som kan gi opphav til misforståelser rundt det vitenskapelige grunnlaget for vårt arbeid.»

Selv om det ikke er noen grunn til å tro at videoen er noe annet enn en bløff, så kan man absolutt lure på hva som er motivet bak en slik «spøk». Videoen er bare det siste i en rekke bisarre hendelser knyttet til CERN, som inkluderer merkelige værfenomen over området og jordskjelv som ser ut til å finne sted på nøyaktig samme tidspunkt som tester med partikkelakseleratoren foregår.

CERN-Cloud-Formation-YouTube-Screenshot-460x306.jpg

CERNs forskningsdirektør Sergio Bertolucci utalte for flere år siden at det var en mulighet for at CERN ville kunne «oppdage eller skape uante vitenskapelige fenomener,» som for eksempel en portal til en annen dimensjon. «Ut av denne porten vil kanskje noe kunne komme ut, eller vi vil kunne sende noe inn» (her).

I det minste har videoen reist spørsmål om sikkerheten rundt området, men CERN fastholder at de kontrollerer identiteten til personalet «ved alle innganger, enten det er natt eller dag,» og antyder at de som laget videoen hadde adgangskort.

Politiet i Geneve har vært i kontakt med ledelsen ved CERN, men foretar foreløpig ingen egen etterforskning. CERN kaller hendelsen en «intern sak».

Se videoen her:

Les mer her og her.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: