Vaksinestudier tilbakevist

needlerow.jpg

 

ANH-USA (Alliance for Natural Health) har i samarbeid med Dr. Brian Hooker gitt ut rapporten «Vaccine science is not settled – a critical review of the literature».

Rapporten gjennomgår tolv studier som ofte brukes av media og offentlige etater som bevis for at vaksiner er trygge og ikke forårsaker autisme. Rapporten viser at mange av disse studiene ikke i det hele tatt beviser noe slikt, og at de er fulle av interessekonflikter. I tillegg blir studiene kritisert for metodiske svakheter som dårlig utvalgsstrategi, selvmotsigelser og sviktende sammenligninger.

«Vi argumenter for at, med bakgrunn i disse feilene kan ikke disse studiene tas som beviser for at vaksiner er universelt trygge for barn eller at de ikke forårsaker autisme, slik det hevdes av vaksinefanatikere og offentlige etater. Vi vil ikke konkludere med at vaksiner er den primære årsaken til autisme, men hvert barn er biologisk forskjellig og noen kan være mye mer utsatt enn andre. Dette tas det ikke hensyn til i slike massestudier, og disse tolv studiene evner ikke å fjerne legitime bekymringer.»

Det er mange absurditeter å finne for den som forsøker å grave dypere i spørsmålene om vaksiners sikkerhet. ANH skriver;

«Ta for eksempel den siste nyheten om at Wal-Mart planlegger å forby en rekke giftige kjemikalier fra tusenvis av sine produkter. Et av disse kjemikaliene er formaldehyd, som også er en vanlig vaksineadjuvans. De fleste vil applaudere Wal-Mart for å svare på forbrukernes ønske om tryggere produkter, men når forkjempere ber om fjerning av farlige adjuvanser fra vaksiner for å gjøre dem tryggere, blir de spottet og fortalt at «vitenskapen er avgjort» og «vaksiner er så trygge som de kan være», selv om dette punktet ikke engang er blitt undersøkt.»

Samtlige studier ble utført av forskere tilknyttet offentlige immuniseringsprogram eller legemiddelprodusenter, som begge har stor interesse av å «bevise» at vaksiner er trygge.

Nedenfor kan du lese to eksempler på hva som er å finne i rapporten. Du kan lese hele rapporten her.

 

– Rapporten «Ingen bevis for meslinger-, kusma- og røde hunder vaksine-assosiert inflammatorisk tarmsykdom eller autisme i en 14-års prospektiv studie (1998)»

Forfattere: Peltola H, Patja A, Leinikki P, Valle M, Davidkin I, Paunio M.

Interessekonflikter: Denne studien var basert på upålitelige data og finansiert av Merck, som er produsent av MMR-II vaksinen, og derfor ville tjene på resultater som avkrefter eventuell risiko.

– Rapporten «En populasjonsbasert studie av meslinger-, kusma- og røde hunder vaksine og autisme (2002)»

Forfattere: Madsen KM, Hviid A., Vestergaard M., Schendel D, Wohlfahrt J, Thorsen, P.

Interessekonflikter: Denne studien inneholder svært inkonsekvente data og ble finansiert av National Immunization Program ved Centers for Disease Control and Prevention (CDC), som hadde en egen økonomisk interesse i økt bruk av MMR-vaksinen, ettesom de kjøpte vaksinen direkte fra Merck og distribuerte den med full refusjon til offentlige helseforetak. Dessuten var en av medforfatterne av studien, Dr. Diana Schendel, ansatt ved CDC på tidspunktet for studien. I tillegg er tre av medforfatterne (Dr. Mads Melbye, Jan Wohlfahrt og Anders Hviid) ansatte i Statens Serum Institut, som produserer og distribuerer vaksiner i Danmark.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: