Franske myndigheter skjulte Bataclan-tortur

bataclan.jpg

Under terrorangrepet i Paris 15. november tok muslimske terrorister seg inn på konsertlokalet Bataclan, hvor de til slutt drepte 118 personer.

Ifølge nettsiden Breiz Atao tyder nylig utgitte dokumenter på at franske myndigheter har holdt tett om hvordan terroristene torturerte ofrene inne i Bataclan. Dette for å ikke fornærme muslimer, og for å «beskytte islam og muslimenes image, både i Frankrike og i og utenfor Europa.»

I dokumentene diskuteres rapporter om hvordan noen av ofrene fikk testiklene kuttet av og stappet i munnen, noen fikk magen kuttet opp og andre fikk øynene stukket ut. Flere av disse torturscenene ble angivelig filmet av islamistene.

Utdrag av et intervju i rapporten:

-«Begikk Bataclan-terroristene halshugging eller lemlestelse? Var dødsfallene et resultat av annet enn skyting eller eksplosjoner? Vi har å gjøre med motstridende informasjon, gitt oss i løpet av våre høringer, som må avklares»

-«Faktisk har komiteen vært bekymret over denne informasjonen som har kommet frem. Faren til et av ofrene sendte meg en kopi av et brev han sendte til forhørsdommeren, og jeg siterer et sammendrag: «Når det gjelder årsakene til min sønns død, ble jeg fortalt av det rettsmedisinske instituttet i Paris at de hadde kuttet av testiklene hans og puttet dem i munnen på ham. Og de hadde kuttet opp magen hans. Jeg fikk se ham gjennom et vindu, liggende på et bord med et hvitt teppe som dekket ham opp til halsen. En psykolog som var med meg sa; Det eneste presentable ved din sønn nå er hans venstre profil. Jeg fant ut at han ikke hadde noe høyre øye. Jeg spurte om dette og de fortalte meg at de hadde kuttet i øyet hans og høyre side av ansiktet.

Dette vitnesbyrdet bekrefter påstandene om at en av etterforskerne spydde umiddelbart etter å ha forlatt Bataclan og funnet at ofre var både halshugget og buksprettet. Er du klar over disse opplysningene?»

-«Jeg har ingen informasjon om dette, hverken fra rettsmedisinsk institutt eller fra etterforskerne. Sannhetsgehalten i dette må vurderes under etterforskningen. Men det er ikke blitt funnet noen kniv eller annen skarp gjenstand som ville muliggjort denne type lemlestelse.»

-«Jeg kan ikke uttale meg stort på dette punktet, gitt status for etterforskningen, men ingenting jeg har funnet ut tillater meg å tro at det som nettopp er blitt lest, er riktig. For ordens skyld vil jeg nevne at noen av ofrene funnet på Bataclan var svært ødelagt av eksplosjoner og våpen. Med andre ord, de skadene som denne faren beskriver, kan også ha blitt forårsaket av automatvåpen eller eksplosjoner.»

-«Eksplosjonene kan ha stappet testiklene inn i munnen hans…?»

-«Jeg har ingen annen informasjon rundt dette nå.»

Mannen som insisterer på at torturen ikke fant sted fordi det ikke ble funnet noen kniver på åstedet, er statsadvokat François Molins. Men flere vitner som overlevde angrepet fortalte kort tid etterpå at de hørte folk bli torturert og knivstukket i magen (les her).

Du kan lese den franske rapporten her.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: