Video: fra EUs TTIP-«leserom»

Skjermbilde (33).png

 

Luke Flanagan fra Irland, medlem av Europaparlamentet, har lagt ut en video som avslører den absurde hemmeligholdelsen av handelsavtalen mellom USA og EU; TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership).

TTIP-dokumentene ligger i et lukket «leserom» i parlamentsbygningen, og før Flanagan kan gå inn for å lese må han gi fra seg mobiletelefon o.l. Han får kun lov til å ta med seg blyant og papir. Kort tid etterpå blir Flanagan kastet ut av rommet av «leserom-vokteren» fordi han gjorde direkte avskrift fra dokumentene.

«Jeg blir bedt om å gjøre en slett jobb når jeg gjør notater. Jeg er blitt fortalt at jeg bare kan beskrive avtalen med mine egne ord. Vel, hvis «mine egne ord» er identiske med de som står i disse dokumentene så har jeg visstnok brutt en eller annen lov. Velkommen til den europeiske union.»

Han får beskjed om å kontakte lederen for Komiteen for Internasjonal Handel, Bernd Lange, som i en epost forteller Flanagan at; «Det faktum at disse konfidensielle dokumentene kan studeres i lokalene til Europaparlamentet har vært en stor prestasjon for denne institusjonen og har gjort at parlamentsmedlemmene bedre kan utføre sin oppgave om parlamentarisk gransking av disse forhandlingene.»

Som Flanagan skriver; Det sier litt når mannen som har hovedansvaret for behandlingen av TTIP i EU kaller denne røykleggingen av demokratiet for «en stor prestasjon».

Flanagan forteller også at det ikke er noen reell gransking, fordi parlamentsmedlemmene, som valgte representanter for folket, ikke har noe de skulle ha sagt vedrørende dokumentene eller forhandlingene.

«Tekstene jeg vil lese har de allerede vedtatt,» sier han. «Det er viktig å påpeke at alt jeg får er en sjanse til å lese dem.»

 

Les her og her, og se Flanagans video under. Europaparlamentet krever nå at Flanagang fjerner videoen fra nettet, noe han nekter å gjøre.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: