Hellas: migranter med egen «grensekontroll» og migranter som truer med å kaste spedbarn på politiet

refugee_checkpoint_greece_1.jpg

 

Videoen under er fra Eidomeni i Hellas, på grensen til Makedonia, og viser migranter som har sperret en vei og satt opp en «grensekontroll» hvor de stanser og krever å få se identifikasjonspapirer fra greske borgere.

Videoen starter med en lokal nyhetsreporter som forteller at migrantene har sperret veien for å protestere mot at de ikke får lov til å passere grensen.

«Hver gang en lastebil passerer grensen, blir den stanset,» forteller hun og viser bilder av en bil som er blitt tvunget til å snu.

En annen lastebilsjåfør blir deretter stanset av migrantene. Når han forteller at han er på vei til Sverige med et lass frukt, svarer de «Sverige? Nei, nei.»

Han viser til og med sine papirer til en av migrantene, for å «bevise at han er gresk statsborger». Til slutt velger han å snu for å finne en annen vei å kjøre.

Kort tid etter dukker det opp frivillige, som tydeligvis støtter de ulovlige handlingene, og setter opp en matstasjon for innvandrerne. Når reporteren bl.a. spør hvor de kommer fra, nekter de å svare. En av de frivillige sier; «Hvorfor vil du vite hvilket land folk kommer fra? Hvorfor betyr det noe?»

Som Chris Menahan, Information Liberation, skriver; «Det betyr noe fordi du aktivt støtter handlingene til en invasjonsstyrke. Dette vet de tydeligvis selv, og det er derfor de nekter å identifisere seg.»

Les her.

En annen video viser en hendelse fra Pireus i Hellas, der politiet forsøkte å få migranter ombord i busser, noe som skapte heftige protester. En av migrantene griper plutselig et lite spedbarn fra moren, og truer med å kaste barnet på politiet. Mens flere av muslimene applauderer for det hele, tar andre barnet fra mannen og gir det tilbake til moren.

Les her.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: