«Vaxxed» stanset igjen

vaxxedstatue.jpg

 

Dokumentarfilmen «Vaxxed, from cover-up to catastrophe» tar for seg bedraget som ble begått av det amerikanske CDC da de skjulte bevis for at MMR-vaksinen kan føre til autisme. Filmen skulle opprinnelig ha premiere på Tribeca Film Festival, men Robert DeNiro, som er festivalens grunnlegger, bestemte seg i siste øyeblikk for å fjerne filmen fra programmet. Dette etter først å ha gitt filmen sin fulle støtte og tilslutning (DeNiro har selv en autistisk sønn).

Mye tyder på at DeNiro ble presset til å trekke filmen (les her og her). Og kanskje satte han igang det hele nettopp for å gi filmen massiv mediedekning.

Nå har også Houston Worldfest International Film Festival besluttet å ikke vise filmen, etter «svært truende telefonsamtaler» fra ordførerens kontor.

Styreformann for Worldfest skriver i et brev til filmens distributør Philippe Diaz:

«Jeg vil du skal vite at akkurat som DeNiro og Tribeca, må vi trekke tilbake vår invitasjon til visningen av Vaxxed! Den har blitt kansellert, og det var ingen pressemeldinger vedrørende filmen… som skulle vises i dag, men etter svært truende telefonsamtaler i går (mandag) fra øverste myndigheter i Houston (den første og eneste gangen de har tatt kontakt på 49 år), hadde vi ikke noe annet valg enn å trekke filmen. 

Dette er tung sensur for å si det mildt… de truet med alvorlige tiltak mot festivalen dersom filmen ble vist, så den er ute. Deres handlinger ville ha kostet oss mer enn $100.000 i tilskudd.»

Les her og her.

Filmen er allerede vist på Angelika Film Center i New York, hvor den fikk stående applaus og publikum har beskrevet filmen som «en følelsesmessig berg- og dalbane».

«Praktisk talt fra første scene griper filmen tak i deg og slipper ikke før den har brakt frem hvert gram av empati og av sinne som det menneskelige hjerte er i stand til.»

Les her.

Se traileren til Vaxxed her.

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: