FN-soldater tvang barn til dyresex

peacekeepers.jpg

Fredsbevarende styrker?

Flere enn hundre jenter og kvinner har kommet med nye anklager om seksuelle overgrep utført av soldater i internasjonale fredsbevarende styrker i den Sentralafrikanske Republikk, avslører FN selv. Blant annet skal en fransk militær kommandant ha tvunget tre jenter til å ha sex med en hund.

Avsløringene føyer seg inn i rekken av en mengde overgrep av tropper som er sendt for å beskytte sivile i konfliktfylte områder.

FN’s talsmann Stephane Dujarric forteller at 108 ofre for seksuelle overgrep har blitt intervjuet av et FN-team i Kemo, sør for hovedstaden Bangui, de aller fleste av dem mindreårige. Hun sier at de ikke kan bekrefte rapporten fra organisasjonen AIDS-free World om at tre jenter skal ha fortalt FN at de ble tatt med til en fransk militærleir, bundet, avkledd og tvunget til å ha sex med en hund, men sier at etterforskningen fortsetter.

Ifølge organisasjonen fikk hver av jentene 5.000 sentralafrikanske franc, verdt ca. 70 norske kroner etter dyresex-overgrepet, inkludert en fjerde jente som senere døde av en ukjent sykdom.

Les her og her.

 

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: