Om astroturfing, wikipedia, journalister og andre løgnere

 

Ettersom nyhetsmedia for tiden intensiverer løgnene og propagandaen, er det på tide med en aldri så liten påminnelse om hva som foregår og hvor naive vi i Vesten, og kanskje spesielt i Norge, er blitt med hensyn til det vi kan lese i avisene og se på nyhetskanalene. Dersom du faktisk tror på alt avisene skriver, og dersom du nekter å tro at journalister og politikere, forskere og eksperter ville lyve for deg, dersom du fnyser av ideen om en såkalt «verdenselite» som effektivt manipulerer folkeopinionen, bør du bruke litt tid på videoene under.

Vi starter med en video fra Stanford University, som viser et skremmende bilde av hvordan teknologi gjør det mulig å endre virkeligheten i sanntid.

Nei, du kan ikke lenger stole på det du ser. Og du må selv bestemme deg for om du tror denne «nye» teknologien allerede brukes flittig for å sørge for at du ser noe annet enn det som virkelig skjer.

Vi har tidligere skrevet om den tyske journalisten Udo Ulfkotte, som i 2014 sto frem  og fortalte om medias løgner og at han i mange år var blitt tvunget til å publisere artikler og rapporter skrevet av etterretningsagenter fra bl.a. CIA under sitt eget navn, og at dersom han lot være å gjøre dette ville han miste jobben.

«Jeg har vært journalist i 25 år, og jeg er opplært til å  lyve og bedra og til å ikke fortelle sannheten til publikum. Og ikke bare jeg, men journalister over hele Europa. Vi har forrådt våre lesere.»

Ja, de lyver for deg. Fordi «noen» ber dem om å gjøre det.

En annen «whistleblower» er tidligere CBC News-reporter og Emmy-vinner Sharyl Attkisson. Videoen under viser deler av hennes TEDx – foredrag, der hun forteller om astroturfing (falske grasrotbevegelser- og meninger) og hvordan media forvrenger og manipulerer sannheten.

For, som Amber Lyon sier; «Journalister er blitt til skjødehunder i stedet for vaktbikkjer.»

Les også 4 eksempler på hvordan media fabrikerer nyheter.

Listen er endeløs. Hvor mange løgner har du falt for? Spør deg selv, er dine meninger egentlig dine egne? Er du blitt løyet for så lenge at du nå lyver for deg selv?

Det er på tide å slå av TV’en og la avisen ligge. Det er på tide å våkne.Kategorier:Artikler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: