Hvorfor lyver VG om Trump?

5723046f2d99310a8d9191c1016c49d4.jpg

 

Etterforskende journalistikk i norsk media er, og har lenge vært, død. Og når avisene, med VG i spissen, tydeligvis forsøker å påvirke sine lesere vedrørende den pågående presidentvalgkampen i USA og toppkandidatene Donald Trump og Hillary Clinton, kan man igjen spørre; hvem trekker i trådene til norsk nyhetsmedia?

Det siste eksempelet av mange er siktelsen mot Trumps kampanjesjef Corey Lewandowski. En sak hvor bare et minimum av research, uavhengig av hva man måtte mene om Trump, synliggjør at det hele er en heksejakt. Så hvorfor dilter norsk media så veikt etter amerikanske nyhetsbyråer?

Svaret? Les Om astroturfing, wikipedia, journalister og andre løgnere

Lewandowski er siktet av politiet i Florida for å ha overfalt Breitbart-reporteren Michelle Fields. VG skriver i første artikkel om saken at Fields selv fortalte at Lewandowski grep hardt tak i armen hennes før han «dro henne bakover og presset henne mot bakken,» (her).

I dagens artikkel (30.03) vinkler VG historien slik at det virker som om Trump lyver når han «hevder at» reporteren har endret sin historie, i en forklaring «hun skal ha gjort».

Dette er små detaljer som alle skribenter vet påvirker leserne ubevisst og i stor grad. Og journalisten ha oppdaget at Fields faktisk har endret sin historie.

I tillegg viser VG bilder fra en overvåkningsvideo hvor det faktisk kan se ut som om Lewandowski håndterer Fields unødvendig brutalt, selv om hun tydeligvis ikke blir «presset mot bakken.»:

Og mens avisen gir inntrykk av at dette er de eneste bildene som finnes av det som skjedde, lar de deg ikke se disse bildene fra hendelsen, som Michelle Fields sier er «Bortsett fra da min far døde, det verste som har skjedd meg.»

Slik fortsetter norske aviser å servere deg løgner, mens de nekter å rapportere om de mange angrep og drapstrusler mot Donald Trump og hans familie, og skjuler sannheten om Hillary Clinton.

Denne dukket nylig opp i Central Park, New York. Du ville nok ha sett dette bildet i avisene dersom gravsteinen i stedet bar navnet «Clinton» eller «Cruz».

trumpgrave2_0.jpg

Dessuten, her støtter VG ukritisk forsøkene på å hindre Trump i å oppnå presidentkandidaturet, og dermed fjerne all mulighet for et demokratisk valg.

Se Alex Jones’ kommentar «US Presidential election cancelled?» her.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: