Engelske leger krever granskning; Big Pharma’s grådighet dreper titusener verden over

bigpharma.jpg

 

Sir Richard Thompson, tidligere president ved Royal College of Physicians og den engelske dronningens personlige lege gjennom 21 år ber, sammen med fem andre prominente engelske leger, om en øyeblikkelig offentlig granskning av legemiddelfirmaenes praksis og sikkerheten ved deres medisiner.

Disse seks legene, ledet av kardiolog Dr. Aseem Malhotra (bildet under), hevder at pasienter altfor ofte gis unyttige og noen ganger farlige medikamenter som de ikke trenger og at legemiddelselskapene utvikler medisiner som de kan tjene penger på istedet for medisiner som vil være helsemessig gunstige.

malhotra.jpg

Og de anklager det engelske helsevesenet NHS (National Health Service) for å ikke stå opp imot de farmasøytiske gigantene.

«Tiden er inne for en fullverdig og åpen offentlig granskning av hvordan bevis for medisinenes effekt blir innhentet og offentliggjort. Det er stor fare for at noen medikamenter er mye mindre effektive enn tidligere antatt.»

Dr. Malhotra forteller om kommersielle interessekonflikter som; «…bidrar til en epidemi av feilinformerte leger og feilinformerte pasienter i England og verden over.»

Videre forteller han at NHS over-behandler pasienter, og hevder at bivirkninger av for mye medisin fører til utallige dødsfall. Og han hevder at de fullstendige forskningsdata om statiner aldri er blitt publisert. Statiner er kolesterolsenkende medisiner som blir foreskrevet til millioner, og i Norge bruker en av fem personer over 40 år statiner (2011).  Det norske legemiddelverket kaller statiner «blant våre best dokumenterte og mest brukte legemidler.»

«Det er ingen tvil om at en ‘mer medisin er bedre’-kultur ligger til grunn for helsetjenestene, forsterket av økonomiske insentiver i systemet til å foreskrive mer medisin og utføre flere behandlinger, » forteller Dr. Malhotra videre, og er spesielt kritisk til den dramatiske økningen av bruken av statiner. Reseptbelagte medisiner gjør ofte mer skade enn godt, med de eldre spesielt utsatt. En av tre sykehusinnleggelser blant personer over 75 er som følge av bivirkninger av medisiner.

«Dette er desperate situasjoner som koster titusener av liv over hele verden. Og ikke bare det, det forårsaker unødvendig lidelse for millioner og koster våre nasjonale økonomier milliarder.

For noen måneder siden innrømmet Sir Bruce Keogh, NHS’ direktør, at én av syv behandlinger, inkludert operasjoner, er unødvendige og burde ikke ha blitt utført på pasientene.

Og i USA er det anslått at en tredjedel av alle helsetjenester ikke gir noen som helst lindring for pasientene. Dette er videre støttet opp av tidligere redaktør av New England Journal of Medicine, Dr. Marcia Angell, som i 2009 avslørte at av de 667 nye legemidlene som ble godkjent av FDA mellom 2000 og 2007 ble bare 11 prosent ansett for å være nyskapende eller forbedringer på eksisterende medisiner.

Og tre firedeler var egentlig bare kopier av gamle medisiner.

En person som lenge har vært frittalende om farene ved moderne medisin er Peter Gøtzsche, professor i forskning og analyse ved universitetet i København. Han anslår at reseptbelagte legemidler er den tredje vanligste dødsårsaken etter hjertesykdom og kreft. Spesielt er han dypt bekymret for virkningen av psykiatriske legemidler, inkludert antidepressiva og medisiner mot demens. Etter hans beregninger er de ansvarlige for mer enn en halv million dødsfall i aldersgruppen over 65 i USA og EU.»

 

Les hele Dr. Malhotras artikkel her.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: