David Gutierrez hos NaturalNews skriver;
Når en leser nyheten om at legemiddelgiganten GlaxoSmithKline uheldigvis dumpet 12 gallons (45 liter) av levende, konsentrert poliovirus i en belgisk elv (les om denne hendelsen her), er det viktig å huske på at dette selskapet har en lang historie med sikkerhetsbrudd bak sin vaksinevirksomhet. I 2012, for eksempel, fant en argentinsk dommer selskapet skyldig i å ha gjennomført ulovlige vaksineforsøk som førte til at 14 spedbarn mistet livet.
Men selskapet ble bøtelagt bare 400.000 pesos, noe som tilsvarte ca $93.000 den gangen (eller ca. 500.000 kroner). To leger involvert i saken ble bøtelagt ytterligere 300.000 pesos hver.
Selskapet ble funnet skyldig i å gjennomføre forsøk på mennesker (noe som er forbudt i Argentina) og for å ha forfalsket foreldrenes fullmakter slik at selskapet kunne eksperimentere på små barn.
Dommeren avsa kjennelsen etter en rapport fra National Administration of Medicine, Food and Technology (ANMAT) som konkluderte med at en COMPASS-studie utført mellom 2007 og 2008 viste «feil i fremgangsmåten med å skaffe de nødvendige samtykkebrev fra deltakere, derved brudd på pasientenes rettigheter, samt inkludering av pasienter som ikke fullt ut oppfyller de nødvendige kliniske tilstander for å kunne delta i programmet».
Til sammen 15.000 barn under ett år ble rekruttert til studien fra fattige familier som kom til offentlige sykehus i tre separate argentinske provinser.
Skandalen ble avslørt av barnelege Ana Marchese, som fant ut om COMPASS-studien mens hun arbeidet på en av de offentlige sykehusene involvert. Hun rapporterte overgrepene til den argentinske Federation of Health Professionals (FESPROSA), som senere tok klagene til myndighetene.
«GSK Argentina satte opp et arbeidssted på sykehuset, og rekrutterte flere av legene som arbeidet der,» forteller Marchese. «Disse legene utnyttet de mange analfabete foreldre som tok barna sine med til behandling og presset og tvang dem til å signere disse 28-siders samtykkeerklæringene for å få dem involvert i forsøkene.»
«[Legemiddelselskaper] kan ikke eksperimentere i Europa eller USA, så de kommer til den tredje verden for å gjøre det,» sier hun.
COMPASS-studien ble utført for å teste en ny pneumokokkvaksine. Lignende studier ble utført i Colombia og Panama.
Marchese bemerket at den nye vaksinen ikke er vesentlig forskjellig fra eksisterende pneumokokkvaksiner.
«Det eksisterer allerede svært gode vaksiner for de samme sykdommene, men vi vet alle hvordan laboratorier fungerer, de bryr seg bare om sin egen økonomi,» sier hun.
Mange av klagene mot GSK omhandlet deres behandling av barna involvert i studien.
«Så fort en utvalgt pasient kom, ble han/hun automatisk tatt med til et annet sted for å bli behandlet av de legene som var spesielt rekruttert av GSK,» forteller Marchese. «Slik praksis er ikke lovlig, og skjedde uten noen form for statlig kontroll, pluss at de ikke er i samsvar med minimums etiske krav.»
«I noen tilfeller unngikk legene som hadde utført forsøkene å svare på de mange telefonsamtalene fra bekymrede foreldre da deres barn først begynte å få reaksjoner etter vaksinene,» la hun til.
«Mange mennesker ønsket å forlate forsøkene, men de fikk ikke lov,» sier Julieta Ovejero, grandtante til et av barna som døde. «De tvang dem til å fortsette under trussel om at hvis de sluttet ville ikke barna deres få noen andre vaksiner.»
I 2008, da FESPROSA først avslørte historien om at 14 barn hadde dødd, avviste GSK’s lokale forsker Enrique Smith dødsfallene, og mente det var «et meget lavt antall hvis vi sammenligner det med dødsfall forårsaket av luftveissykdommene som pneumokokkbakterier gir.»
I Santiago del Estero provinsen, ble COMPASS-forsøkene godkjent av den regionale helseministeren – som også tilfeldigvis er Enrique Smiths bror.
Kategorier:Nyheter
Legg igjen en kommentar