«La meg fortelle deg om Trump»

donaldtrump.jpg

Peter Ticktin, advokat og en av Donald Trumps medelever fra videregående skole, har skrevet et innlegg på sin facebook-side, hvor han forteller om Trump. Vi gjengir innlegget oversatt her:

«Stem som du vil, og la meg fortelle deg om Trump. — Et personlig notat fra Peter Ticktin som kjenner fyren fra high school.

Som et advokatfirma liker ikke vi ved The Ticktin Law Group å involvere oss i politikk. Så snart vi støtter den ene siden risikerer vi å fremmedgjøre alle på den andre siden. Og våre advokater og ansatte er selv på begge sider. Politikk er ikke vårt spill. Lov og rett, derimot, er det.

Hvis du så en mann bli baksnakket offentlig, og du kjente ham godt fra den tiden dere var venner og seniorer på high school, hvis du visste at han var en anstendig og ærlig mann, ville ikke du også sagt ifra?

Det er grunnen til at jeg gjerne vil dele det jeg vet.

Jeg ble forferdet da jeg så debatten i går kveld. Det var en felle. Moderatorene, Cruz og Rubio var all som små alligatorer som prøvde å få en bit av Trump. Ja, Donald Trump har gjort noen feil, men han har vært meget vellykket. Ingenting av dette kom frem. I stedet var det et regelrett angrep. Rubio finner bare på løgner. Han påstår at Trump har små hender og gjør narr av ham for noe som ikke engang er sant. Han later som om Donald tisser i buksa og gjør narr av ham som om det var sant, og så kaller han Donald Trump en «bølle».

Jeg vil ikke anbefale deg å stemme eller ikke stemme på noen. Jeg vil bare forsvare en tidligere venn som blir herset med. 

Akkurat som Donald Trump gikk jeg på videregående skole på New York Military Academy (NYMA). Faktisk, da vi var seniorer, var Donald min kaptein og jeg var hans første-troppsersjant. Noen ganger spøker jeg med at jeg var sjef for hans første selskap; Company A.

Folk forandrer seg egentlig ikke så mye fra alderen 17-18, og jeg kjenner denne fyren. Jeg vet at han er en anstendig fyr. Vi levde og åndet for vår æreskodeks gjennom disse årene. Det var ikke bare en regel, det var vår livsstil. Hverken Donald eller noen annen kadett som ble uteksaminert samtidig som oss ville noen gang lyve, jukse eller stjele fra en annen kadett. Disse verdiene ble for evig og alltid vevd inn i vår personlighet, i det vi er.  

Av de 99 guttene (ingen jenter i de dager) i klassen vår, er det ikke én som jeg vet har et vondt ord å si om Donald Trump. Tenk på det. Med all sjalusi som kan oppstå på high school, og med alle muligheter for misunnelse etterpå, har ingen av oss noe annet enn positive minner om denne mannen. Hvordan kunne vi det? Han var en «A»-student, en toppidrettsutøver, og som leder ble han høyt respektert. Vi fryktet ham aldri, likevel ønsket vi aldri å skuffe ham. Han hadde vår respekt. Han var aldri urettferdig på noen måte. Han hater bare de som hater. Og selvfølgelig fordømmer han KKK.

Når det gjelder debatten med New York Times, er det hans valg om han vil frigi sine uoffisielle bemerkninger. Men hvis han gjør det, åpner det døren for at all politisk opposisjon kan kreve det for alle, og det betyr at pressen aldri vil få de uoffisielle kommentarene som hjelper dem å forstå realitetene i kampanjen. Dessuten er ideen om at Donald Trump har tilstått noe alternativ til sin posisjon helt absurd. Tror noen virkelig at NY Times’ journalister kjenner til noen dyp, mørk hemmelighet om en mann som er ute etter politisk støtte?

Det republikanske etablissementet er redd for Donald Trump. Hvorfor? De er redde for at han vil tape mot Hillary. De hater ikke Donald. De hater henne. De er så redde at de ikke klarer å se at hvis de utvider Trumps velgerskare, er det større sannsynlighet for at han vinner.

Når du ser på koret av disse som sutrer, som fordømmer og som rakker ned på ham, disse selvrettferdige ekspertene i å ydmyke, fra så mange retninger, fra Mit Romney til Megan Kelley og lille Mario, så må du begynne å lure; hvorfor? Hvorfor er så mange mennesker så sinte på Donald Trump at de lyver, mobber, latterliggjør og nedverdiger ham som de gjør? Enten er de redde, eller så tror de han er ond.

Dette er grunnen til at jeg føler jeg må snakke ut nå. Jeg kjenner denne mannen. Han er en masse ting, men han er ikke ond. Han er en ærlig og redelig fyr som  elsker dette landet og som er villig til å ofre så mye av resten av sitt liv fordi han vet at dette landet trenger å fikses, og at det kommer til å kreve noen som kan få jobben gjort. Han ser ingen rundt seg annet enn politiske bløffmakere, så han er villig til å ta dette enorme ansvaret.

Jeg sier ikke at han er den eneste som kan gjøre jobben. Jeg forteller bare om hans motivasjon og godhet.

Det neste tiåret kommer til å bli et med store forandringer. Vi ser et klima i endring, og verdens matforsyning blir mindre. Fiskebestanden er lav. Oljeprisene vil få nasjoner til å kollapse. Midtøsten kan ikke lenger repareres, og vi er blitt svake og ineffektive over hele verden. Donald Trump ser problemene og vet han kan samle sammen ledere med størst sjanse til å fikse ting. Dette er grunnen til at han stiller. Han trenger det ikke for sin egen forherligelse. Han trenger ikke enda en stor jet eller å bosette seg i Det hvite hus. Han vil bare at ting skal fikses og han vet at politikerne ikke kan fikse  noenting.

Jeg kjente Donald Trump, og vi var nære venner i vårt siste år på high school. Jeg vil bare du skal vite at du har ingenting å frykte fra ham. Hans karakter er så god som det går an. Han er en patriot, en som tar på seg en heltemodig oppgave og som får massive overgrep som takk.

Hvis du ønsker å se hvordan en mann virkelig er, så ta en titt på hans barn. Trenger jeg si mer?

«

Du kan lese Ticktins facebook-innlegg her.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: