Klimaforskere ber Obama straffeforfølge skeptikere

20 klimaforskere fra flere forskjellige universiteter og forskningssentre gikk i fjor sammen og ba Obama straffeforfølge alle som er uenige med dem om vitenskapen rundt menneskeskapt global oppvarming.

Gruppen ber Obama bruke RICO-loven (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations), en lov som er utformet mot organiserte kriminelle syndikater, for å straffeforfølge forskere, aktivister og organisasjoner som «bevisst har bedratt det amerikanske folk om risikoen ved klimaendringer som et middel for å hindre USAs respons på klimaendringer.»

Tidligere i 2015 ble det dessuten satt igang en etterforskning av forskere som var uenige med myndighetenes holdning til global oppvarming. Raul Grijalva, dem. rep. i Arizona, angrep universiteter som ansatte disse forskerne, noe som bl.a. resulterte i at en av dem avbrøt alle sine studier av global oppvarming.

«Jeg vil rett og slett ikke starte noen ny forskning om temaet, og jeg har oppløst min sakte avtagende blogging om emnet,» skrev Dr. Roger Pielke jr. på bloggen sin.

«Grijalva har ingen beviser for noen forseelser fra min side, hverken etisk eller juridisk, fordi det finnes ingen. Han er rett og slett bare uenig i innholdet i mine påstander, som er basert på fagfellevurdert forskning betalt av den amerikanske skattebetaler.»

Les her.

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: