Sjelden delfin dør; offer for folks selfie-behov

la-palta delfin dør.jpg

 

 

Sosiale medier gjør noe med deg, og ikke i positiv forstand. Et nytt eksempel på dette kommer fra Argentina, der en sjelden LaPlata-delfin døde etter at horder av folk på en strand i Santa Teresita oppdaget to delfiner i vannet og bestemte seg for å benytte sjansen til selfies og skrytebilder på Facebook og Instagram.

Etter å ha hentet delfinene opp av vannet og sendt dyrene frem og tilbake mellom seg, ble en av delfinene forlatt i sanden, der den snart døde.

LaPlata-delfiner, også kalt Franciscana-delfiner, er en sjelden art med bare ca. 30.000 eksemplarer igjen. Den har stått på listen over truede arter siden mange av dem ble fanget i fiskenett på 60-tallet. Og nå trues de altså av behovet for «likes», av mennesker som ganske sikkert kaller seg dyreelskere på sosiale medier.

En lignende hendelse fant nylig sted i Kina der en gruppe mennesker samlet seg rundt en skadet delfin, ikke for å hjelpe men for å kunne ta bilder sammen med dyret. Og i USA, der en liten hai ble brukt i mobilfoto-seanser for så å bli forlatt for å dø på stranden utenfor New York.

Les her.

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: