Gambling uansett

 

roulett

Er norsk økonomi i ferd med å etterligne Spania og Hellas?

Nyhetsbildet fylles hver bidige dag med dystre økonomiske utsikter. Norge sto lenge på utsiden av den store bankkrisen som seg som en tett røyksky gjennom Europa fra 2009 og utover. Det ene landet etter det andre ble rammet, og spesielt hardt gikk det utover økonomier som Spania og Hellas. Lenge var det fryktet at disse landene skulle gå konkurs. Samtidig mente ekspertene at Norge så ut til å bli fredet, helt til oljeprisen begynte å falle. Norge er og forblir en oljenasjon, og når oljeprisen faller så rammer det hele økonomien vår.

oil prod.png

 

Oilprice.com skriver; «Tidlige sprekker i Norges petroleumbaserte økonomi begynner å vise seg, kanskje tidligere enn mange spådde».Et langvarig fall og dystre utsikter har sendt rentenivået nedover, og nå oppfordres vi nesten daglig til å putte pengene våre andre steder enn i banken. Men hvor lurt er det om økonomien plutselig skulle gå til helvete? Det kan bare være et spørsmål om tid før vi selv står oppe i samme krise som de andre landene i eurosonen nå sliter seg gjennom.

Media forteller oss at det er i ferd med å koste penger å ha pengene i banken. Rentenivået er på vei nedover, og slik utsiktene er nå så er det ikke lenge før innskuddsrenten er lavere enn prisveksten. Putt pengene i bolig, invester i aksjefond, bare ikke ha pengene i banken, er rådet fra mange av ekspertene. Men hva om boligmarkedet skulle kollapse? Kan vi virkelig tro på at boligprisene skal fortsette å vokse inn i himmelen når alle andre piler peker nedover? Samtidig er aksjeindeksen i Norge er på et rekordlavt nivå, og på verdensbørsene går det samme vei. Har det da noe for seg å bruke sparepengene i bolig, låne seg over hodet og ha pengene i aksjemarkedet? Er det ikke da tryggere å ha pengene stående på konto? Det er ikke noe som tyder på at bankene skal gå konkurs med det første – senest for noen dager siden rapporterte DNB et overskudd på 20 milliarder kroner.

Anbefalingene som media er fylt av virker som reneste gambling. Er det virkelig et ønske at vi skal gamble bort pengene våre i noe som for øyeblikket virker som et tapt prosjekt? Her er det åpenbart noen som har en agenda og som er mer opptatt av å holde hjulene i Norges økonomi i sving, fremfor å tenke på hva som er best for folk flest. Det de ikke ønsker å erkjenne er at dette fort kan vise seg å være gambling med folks penger, og i ytterste konsekvens gambling med liv og helse. Skal vi først gamble så er det bedre å gjøre det på egne premisser, innenfor våre egne rammer, for eksempel på pengespill på nettet. Har du litt penger til overs som du ikke føler du må spare eller til og med har råd til å tape, så bruk dem heller på spilleautomater eller noe annet som, tro det eller ei, med dagens utsikter gir deg bedre forutsetninger for avkastning. Vær i det minste forsiktig med å lytte til økonomens der de alle trekker oss i samme retning – da kan alt være tapt før du aner det.

– – –

  • Innlegget er sponset. 


Kategorier:Artikler, Sponset innlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: