Elever spurt om kjønn – bedt om å velge mellom 25 alternativer

GenderFlexibleImage

Elevene ved skoler i Brighton and Hove i England ble i en undersøkelse spurt om hvilket kjønn de var, og ble bedt om å velge svaret mellom 25 alternativer. Blant alternativene var «midt i mellom gutt og jente», «bi-kjønn», «tri-kjønn», «vekslende» og «alle kjønn».

Elevene ble fortalt at de kunne velge så mange alternativer som de ønsket.

Spørsmålet i undersøkelsen lyder: «Hvordan definerer du ditt kjønn?» og svaralternativene var (eng.): girl, trans-boy, genderqueer, gender nonconforming, boy, gender fluid, tomboy, agender, tri-gender, female, androgynous, all genders, in the middle of boy and girl, male, bi-gender, young woman, non-binary, intersex, young man, demi-boy, trans-girl, demi-girl.

De siste alternativene var: «ikke sikker», «vil ikke svare» og «annet (vennligst presiser)»

Spørsmålet er en del av et offentlig spørreskjema som skulle distribueres til elever i alderen 13 til 18 år. I undersøkelsen blir barna også spurt om de føler seg trygge i kjønnsatskilte toaletter eller om de foretrekker unisex-toaletter. En talsmann for det engelske barneombudet sier nå at skjemaet bare var et utkast og at en ny versjon vil bli utarbeidet med noen av spørsmålene endret.

Foreldrene til barna ved Blatchington Mill skole i Brighton kaller spørsmålene «unødvendige» og «forvirrende», og undersøkelsen ble fjernet fra myndighetenes nettsider etter at journalister begynte å stille spørsmål.

Rektor ved skolen, Ashley Harrold sier at «Vi er veldig opptatt av å sikre at alle elever føler seg trygge og velkomne på skolen vår. Når det gjelder kjønnsidentitet er det en reell og gyldig bekymring for en rekke studenter.»

Men fakta er at kun en forsvinnende liten del av befolkningen refererer til seg selv som «transkjønnet», for eksempel i USA er tallet 0,3%.

 

Daily Mail kaller spørsmålene «rett og slett bisarre» og legger til at undersøkelsen vil kunne skape usikkerhet og fortvilelse i hodene på sårbare unge barn.

Simon Calvert ved The Christian Institute sier; «Vi må ikke vanskeliggjøre barndommen ved å bevisst forvirre skolebarn om hva som gjør en gutt til en gutt eller en jente til en jente bare for å tilfredsstille voksne politiske agendaer. Vi må unngå at barn føler at forbigående faser av forvirrede følelser om seg selv, som mange går igjennom, må gjøres til livsforvandlende og politiske beslutninger.»

Les her og her.

 

 

 

 Kategorier:Nyheter

1 svar

  1. «armen min er en gutt»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: