San Bernadino-massakren; alt for mye som ikke stemmer

SBCARLSON

Amerikansk og også norsk media meldte umiddelbart etter masseskytingen i San Bernadino, California at politiet jaktet på tre hvite gjerningsmenn som var tungt bevæpnet og iført militæruniformer. De samme meldingene ble sendt fra politiscannere og fra politiets og brannvesenets meldinger på Twitter.

Den endelige historien er nå at massakren ble utført av det muslimske ekteparet Syed Farook og Tashfeen Malik.

Selv om det er forståelig med kaos og forvirrede vitner når en slik hendelse pågår, er det merkelig med så mange uoverensstemmelser mellom de første rapportene og historien om ekteparet som kort tid etter ble skutt og drept av politiet. Selv etter at paret var drept, meldte politiet at de fortsatt var på utkikk etter en tredje gjerningsmann.

Facebook-meldinger og tweets om denne tredje skytteren, som ble meldt som «bekreftet» av flere respekterte journalister, er etterpå blitt fjernet, og nyhetsartiklene er blitt endret.

Les her.

Flere øyenvitner mener det ikke var ekteparet som skjøt.

Flere av de som var øyenvitner til San Bernadino-massakren holder fortsatt fast på at det var tre militærkledde menn som skjøt. Blant dem er en av de ansatte ved Inland Medical Center, som forteller; «Vi så ut av vinduet da vi hørte flere skudd (…) og vi så en mann falle til bakken. Og da kunne vi se tre menn kledd i sort militært antrekk, de hadde vester og automatgevær».

I et intervju med CNN forteller David Chesley, som er advokaten til Farook og Malik og deres familie, at det er høyst usannsynlig at paret hadde noe med skytingen å gjøre; «Det gir ingen som helst mening at disse to skulle opptre som noen Bonnie og Clyde eller noe sånt. Det er helt latterlig. Det henger ikke på greip».

Han bemerket at paret ikke hadde noen form for trening eller militære ferdigheter som ville vært nødvendig for å gjennomføre den type angrep som er beskrevet av politi og media.

Han la til at Malik veide 40 kg, og var knapt i stand til å bære et automatgevær, og langt mindre i stand til å fyre av skudd etter skudd.

Les her og her.

 

FBI lot media herje fritt i de mistenktes leilighet.

msnbc

Mindre enn 48 timer etter massakren sendte nyhetskanalen MSNBC live fra ekteparets leilighet etter at deres utleier åpnet dørene og slapp dem inn. Der inne rotet de rundt blant de mistenktes eiendeler, forurenset åstedet og gjorde senere etterforskning ubrukelig.

David Bowdich fra FBI forteller at de hadde overlatt leiligheten tilbake til utleier etter å ha gjennomført ransaking. «Hva som skjer etterpå er ikke vår sak», sier han.

Journalistene unngikk å spørre FBI om hvorfor bevismateriale som førerkort, ID-papirer og andre dokumenter fortsatt lå igjen i leiligheten etter ransakingen.

CNN’s analytiker Harry Houck forteller at han fikk frysninger da han så hvordan åstedet ble forurenset av media; «Jeg kunne ikke se noe støv på veggene der de skulle ha vært og sjekket for fingeravtrykk etter mulige andre personer som kan ha vært knyttet til disse to. Det ligger dokumenter overalt, pass og førerkort og nå har du tusenvis av fingeravtrykk over hele leiligheten.

Jeg er sjokkert. Jeg kan ikke tro det!»

Les her.
 

Hvor er overvåkningsvideoene?

Et annet problem er at hendelsen tilsynelatende ikke ble fanget av noe overvåkningskamera. Bygningen hvor angrepet skjedde er en offentlig eiendom, og disse er vanligvis godt utrustet med overvåkningsteknologi i USA, både inne og utenfor.

Les her.

 

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: