4 eksempler på hvordan media fabrikerer nyheter

Fake-TV-Illusion

Denne artikkelen er skrevet av Dylan Charles for Waking Times, og er oversatt og gjengitt med tillatelse.

Vi anbefaler leseren å bruke god tid på alle videoer og linker i artikkelen.

Mens vi alle kryper videre frem mot fremtiden og den neste og helt klart siste verdenskrigen, kan det være en god idè å ta en pause og tenke litt over det faktum at mye av det vi blir fortalt om hendelser rundt om i verden er betydelig farget av forretningsmessig og politisk propaganda.

Ordinær, «mainstream» media, med sin enorme rekkevidde, er i stand til å forme publikums førsteinntrykk av en hvilken som helst global hendelse og dermed etablere den offisielle historien, den som gjentas igjen og igjen i løpet av de første øyeblikkene av en krise. De kapitaliserer på det umiddelbare sjokket etter en hendelse av ekstraordinær vold eller uro, for å forme folks oppfatning i samsvar med en historie som blir den varige løgnen som all senere etterforskning av hendelsen måles mot.

9/11 er kanskje det beste eksempelet på dette; nesten 15 år senere er en utrolig mengde informasjon og research blitt gjort tilgjengelig for allmennheten, mer enn nok til å velte den offisielle versjonen og inspirere til en dypere etterforskning. Men kritisk rapportering blir fortsatt ikke tatt på alvor av ordinær media.

Noen ganger blir media tatt på fersken i å fabrikere hendelser og forvrenge virkeligheten. Her er en urovekkende titt på noen av de siste eksemplene på mainstream medias bedrag, iscenesatte begivenheter og psy-ops som er blitt avslørt av internasjonal, uavhengig presse.

 

– Eksempel #1: BBC iscenesetter et angrep i Syria for å rettferdiggjøre NATO’s invasjon.

Da BBC’s reporter Ian Pannell befant seg midt blant en rekke ofre i et lite og landlig sykehus i Syria, skal et angrep med brannbomber eller napalm ha funnet sted i nærheten. Og mens de filmet begynte en rekke sårede pasienter å strømme inn. En lege ble intervjuet på stedet, og hun fortalte at et napalm-angrep hadde skjedd.

En måned senere, mens NATO presset på for en militær innblanding i Syria, ble de nøyaktig samme bildene brukt i en ny reportasje. Men denne gangen var lyden og legens utsagn forandret; ordet «napalm» var blitt endret til «kjemiske våpen». Et åpenbart bedrag.

Se selv analysen av denne fullstendig fabrikerte hendelsen under:

Les: «Every Television Newscast: Staged Reality»


– Eksempel #2: ISIS’ iscenesatte henrettelser og terror-stråmenn.

I 2014, da de vestlig støttede leiesoldatene ISIS steg opp til å bli CIA’s ondeste proxy-armè hittil, dukket en rekke skremmende videoer av ISIS’ bødler med tunge britiske aksenter opp, videoer som viste halshogging av gisler, inkludert freelance-journalisten James Foley.

James-Foley-video

Stillbilde fra James Foley-videoen

ISIS-Staged-Foley-execution

Stillbilde fra videoen som påstås å vise forfalskningen av Foleys henrettelse

Grafiske videoer av drapene ble lagt ut på nettet, og kort tid etter dukket en annen video opp som visstnok skulle vise filmsettet der Foleys halshogging ble iscenesatt. Autentisiteten til denne videoen kan ikke verifiseres, men det er tekniske elementer i den opprinnelige videoen som tyder på manipulering, og flere eksperter er enige om at Foley-videoen er iscnenesatt.

The Telegraph UK rapporterer:

«En undersøkelse av den 4 minutter og 40 sekunder lange videoen, utført av et internasjonalt etterforskningsfirma som har jobbet for politiet flere steder i England, antyder at kameratricks og etterbearbeiding av bildene er blitt brukt.»

Drapsmannen ble senere identifisert som den 23 år gamle britiske rapperen Abdel-Majed Abdel Barry, og slik som Osama bin Laden ble han et gjenbrukbart symbol i propagandakampanjen rundt krigen mot terror.

Til sine opptredender i media fikk han et fengende navn; Jihad John. Og da Jihad John – fortellingen var brukt opp, ble han bokstavlig talt utslettet av et nattlig droneangrep i Raqqa, Syria. Hans død, slik som bin Ladens, ble feiret av mange.

«Han kom ut av en bygning og satte seg i bilen. Vi traff den rett etterpå med null sivile skader, sier en anti-terror offiser. «Kjøretøyet stod i brann. Det var et 100 prosent, feilfritt direkte treff.» (Kilde)

Jihadi-John

Jihad John før han ble utslettet av et droneangrep.

Jihadi-John-Assasination1

Som du sikkert husker, tidlig i krigen mot terror ble Al Qaida’s øverste ledere plassert på spillekort, med samme formål som Jihad John; terror-stråmenn som ble henrettet når det var nødvendig for å opprettholde offentlighetens interesse for krigen mot terror.

Al-Qaeda-Palying-Cards.jpg

Les: «6 Painful Truths about the War on Terrorism»

 

– Eksempel #3: Regisserte, iscenesatte og falske lokale nyheter.

Videoen under inneholder en rekke eksempler der CNN og annen nyhetsmedia igjen og igjen blir tatt i å fabrikkere nyheter ved hjelp av green screen i studio mens de utgir seg for å være i krigens frontlinje. Bruk av Chroma Key green screen foregår hele tiden i mainstream media, og med den kan de enkelt få til alle slags visuelle bedrag.

Ta en titt på denne montasjen over falske nyhetsreportasjer:

I bildet under gjør en av ABC’s nyhetsankere den bommerten å bruke en grønn genser under opptak av en reportasje om Kim Kardashians bryllup. La oss heller ikke glemme hva Hollywood er i stand til i disse dager.

Screen-Shot-2015-11-24-at-7.31.25-PM

e7cc5c281307

Les: «Is everything in the Mainstream Media Fake? – 6 examples of Media Manipulation.»

– Ekspempel #4: Iscenesatt fotoseanse av politiske ledere etter Charlie Hebdo – angrepet 7. januar 2015.

Politikere og offentlige ledere er avhengig av profesjonelle PR-byråer for å sikre deres popularitet. I 2015, etter angrepet på Charlie Hebdo i Paris, samlet ledere fra over 40 nasjoner seg side ved side med den franske presidenten i en godt markedsført, offentlig fremvisning av solidaritet mot terrorisme.

De ble vist mens de ledet et begeistret publikum, med bestemt oppriktighet i ansiktene. Men da upubliserte bilder av hendelsen ble avslørt, viste det seg at det hele var iscenesatt og slett ikke en reell handling av disse fryktløse lederne. Vidvinkelbildene viser dem stående alene i en avstengt og strengt bevokte sidegate.

france-attacks-rally1

Verdensledere foran et begeistret publikum under protestmarsjen 11. januar i Paris.

paris-march-wide-shot

Vidvinkelbilde av hendelsen viser den sanne historien.

Les: «11 Tactics used by The Mainstream Media to Manufacture Consent for the Oligarchy»

 

– Bonus: Falske, regisserte og latterlige lokale nyhetssendinger.

Dersom du får dine nyheter fra mainstream programmering, vet du at de er falske. 90% av amerikansk media eies av bare 6 selskaper, selv de lokale nyhetsprogrammene er forhåndspakket og levert fra konsernenes hovedkvarter, enten som ferdige nyhetsreportasjer eller manuskripter som leses foran kamera av ditt foretrukne, elskelige nyhetsanker.

Komikeren Conan O’Brien viser på en morsom måte hvor latterlig og tåpelig lokale nyhetssendinger er. Det finnes lite eller ingen ekthet igjen i nyhetene. Se selv:

Avsluttende tanker:

Ingenting av dette er selvfølgelig nytt. Nesten alt i vår verden ser ut til å være falskt i disse dager. Husk tidligere utenriksminister Colin Powells tale i FN, da han begrunnet invasjonen av Irak i 2003.

Colin-Powell

For å rettferdiggjøre krigen mot Irak overfor FN, dukket Powell opp med nok anthrax til å drepe alle i bygningen.

Det finnes andre eksempler også, som bruken av krise-skuespillere, som er personer som dukker opp i intervjuer og på flere offentlige arrangementer. Mengden av ressurser som brukes for å skape denne falske virkeligheten blant massene er en absurd feilfordeling av menneskelig innsats, og et pinlig angrep på menneskers intelligens.

Siden de ordinære, mainstream mediene jobber sammen med det militærindustrielle kompleks og med korrupte regjeringer for å presse verden over kanten og inn i full krig, er det opp til enkeltpersoner og uavhengige etterforskere å motvirke propagandaen og frigjøre sinnene til de som er klare til å våkne opp.

 

Erklæring om opphavsrett til artikkelen:
Dylan Charles is a student and teacher of Shaolin Kung Fu, Tai Chi and Qi Gong, a practitioner of Yoga and Taoist arts, and an activist and idealist passionately engaged in the struggle for a more sustainable and just world for future generations. He is the editor of WakingTimes.com, the proprietor of OffgridOutpost.com, a grateful father and a man who seeks to enlighten others with the power of inspiring information and action. He may be contacted at wakingtimes@gmail.com.
Sources are embedded throughout article.
This article (4 Examples of Mainstream Media Fabricating News to Push for War) was originally created and published by Waking Times and is published here under a Creative Commons license with attribution to Dylan Charles and WakingTimes.com. It may be re-posted freely with proper attribution, author bio, and this copyright statement.

 

 

 Kategorier:Artikler

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: