USA; skole må la gutt bruke jentegarderobe

transgender_

USA’s Utdanningsdepartement har bedt en skole i skolekrets 211 i Palatine, Illinois, om å la en gutt som identifiserer seg selv som jente bruke jentenes dusj og garderobe. Departementet mener skolen bryter amerikanske lover mot kjønnsdiskriminering.

Inntil nå har gutten brukt en privat garderobe, adskilt fra jentegarderoben med et forheng. Nå har skolen 30 dager på seg til å rette opp i saken, og la gutten bruke dusj og garderobe sammen med jentene, eller risikere sanksjoner og tap av offentlig støtte.

Catherine Lhamon fra Utdanningsdepartementet sier; «Alle studenter fortjener muligheten til å delta på like vilkår i skolens programmer og aktiviteter. Desverre følger ikke High School District 211 loven, fordi de fortsetter å nekte en kvinnelig student å bruke jentegarderoben.»

Les her og her.

Dette er bare en av mange flere liknende historier fra USA, hvor myndighetene tvinger motvillige skoler og barnehager til å rette seg etter krav fra LGBT – organisasjoner, og hvor andre skoler og universiteter gjør alt de kan for å tekkes disse. I flere skoledistriker kan elevene nå velge om de vil unngå å bruke ord som «han» og «hun» (he / she) og heller bruke kjønnsnøytrale ord som «hu» eller «ze»

For to år siden ble jenter og deres foreldre ved en skole i Colorado fortalt at en gutts rettigheter som transkjønnet trumfet jentenes personvern-rettigheter. De hadde klaget på at gutten hadde trakassert dem mens han brukte dametoalettet, men jentene fikk beskjed om at de kunne bli kastet ut av skolens idrettslag eller til og med bli anmeldt for hatkriminalitet.

Les her.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: