Russland og Kina advarer om «uante konsekvenser» og «forbered dere på det verste».

navyuss

Etter at USA kunngjorde at de vil sende «boots on the ground», militært bakkemannskap inn i Syria, forteller lederen av Russlands parlamentskomitè for internasjonale spørsmål, Konstantin Korachev, at «Dette vil være en stor feil.»

Korachev fastholder at USA’s operasjoner mot IS i Syria allerede bryter internasjonale lover. «Potensielle tropper på bakken,» sier han, «vil være ytterlige brudd på internasjonal lov.»

«Alle militære operasjoner, luft- eller bakkebasert i Syria av amerikanske styrker vil være ulovlig.» Korachev forklarer dette med at Washington ikke er invitert av Damaskus for å ta del i militære operasjoner i et suverent land.

«De vil bli bundet. De vil bli involvert i denne pågående konflikten, og konsekvensene vil være helt uforutsigbare.»

Les her.

Da USA sendte jagerskipet USS Lassen innenfor 12 nautiske mil for Kinas kunstige øyer i Sør-Kinahavet, sa Kinas utenriksdepartement at dette var «en trussel mot Kinas suverenitet.» Avisen Global Times, et talerør for Kinas kommunistiske parti, skriver at Kina ikke vil vike tilbake for en krig mot USA.

«I møte med denne amerikanske trakasseringen, bør Beijing håndtere Washington taktfullt, og forberede seg på det verste. Dette kan overbevise Det Hvite Hus om at Kina, til tross for sin motvilje, ikke er redd for å kjempe en krig mot USA i regionen og er fast bestemt på å beskytte sine nasjonale interesser og verdighet.»

Les her og her.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: