«Klokke-gutten» kan bli tiltalt for bedrageri.

vGjGXgFRjWrlSPhflnEtfQH7MRXN-01-zN5DR2qSOKFQ

14 år gamle Ahmed Mohamed ble arrestert, mistenkt for å ha laget en bombe, etter å ha tatt med en «hjemmelaget klokke» til skolen. Gutten påsto å ha oppfunnet denne klokken, men gjorde ikke annet enn å demontere en gammel klokke, og kan ha ønsket å frembringe de reaksjonene som nå har gjort ham berømt. Tidligere høyesterettsdommer Andrew Napolitano advarer Ahmed og familien hans om at de kan bli tiltalt for bedrageri dersom det viser seg at det hele var et bevisst «PR-stunt».

Ahmed ble etter hendelsen invitert både til Det Hvite Hus og til Mark Zuckerbergs kontorer. Han skal også ha mottat tilbud om stipender ved flere tekniske høyskoler. Familien går dessuten til millionsøksmål mot skolen, og krever læreren avskjediget.

Napolitano understreker det faktum at tusenvis av dollar er blitt samlet inn til Ahmed, og sier videre; «Dersom foreldrene deltok i denne bløffen, så har det forekommet svindel fordi penger er samlet inn på falskt grunnlag.»

Norske aviser var som vanlig ukritiske til saken, og hyllet gutten og brukte også denne anledningen til å hylle Barack Obama, se f.eks VG, Aftenposten, NRK og Nettavisen.

Flere elektronikk-eksperter har sett på Ahmeds klokke, og har oppdaget at alt han har gjort er å demontere en gammel klokke og satt innmaten inn i et 25 cm langt, koffertlignende pennal. Sannsyligheten for at klokken ble laget slik nettopp for å ligne en bombe er stor.

Se her.

Som Bill Maher sier; «Lærerene på skolen trodde det kunne være en bombe, kanskje fordi det ser akkurat ut som en j… bombe!»

Selv Richard Dawkins mistenker gutten for regelrett svindel.

dawkins tweet

Les mer her.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: