10.000 døde sjøløvevalper og mange tusen døde trollkrabber i California

10.000 døde sjøløver og tusenvis av døde trollkrabber i California

I løpet av januar og februar skylte tusenvis av døde trollkrabber i land på Balboa Island i California og laget et «teppe av rødt» langs stranden. Ifølge eksperter har ikke denne type krabber (Pleuroncodes planipes) vært å se så langt nord på flere tiår.

Les her og her.

marine mammal center

Også i California og øyene rundt tror eksperter nå at over 10.000 sjøløve-valper er døde, og syke og døende valper strander fortsatt i «et alamerende antall». Flere melder om sjøløver som desperat prøver å klatre opp i små båter og kajakker.

«Dette er valper som egentlig skal dies av sine mødre,» sier Dr. Shawn Johnson ved Marine Mammal Center i Sausalito. «De er ekstremt avmagret, helt uten energireserver. De er bare skinn og bein og på randen av døden.»

Les her og her.

Noen eksperter mener rekordhøye temperaturer i havet er årsaken til det hele. Men ved en mindre, men lignende hendelse i 2013, da nærmere 1200 valper ble skylt i land, mente man at det var uvanlig lave havtemperaturer som sto bak. Andre mener katastrofen ved atomkraftverket i Fukushima er årsaken.Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: