Tusenvis av barn brukt i vaksine-eksperimenter i Irland 1930-36

2000 barn i difteri vaksine ekperimenter

 

Gamle journaler viser at over 2000 barn og spedbarn ble brukt som forsøkskaniner av farmasøyt-giganten Burroughs Wellcome (nå GlaxoSmithKline) under utviklingen av difterivaksinen på 1930 – tallet. Det er ingenting som tyder på at det ble søkt om samtykke, og det finnes ingen oversikt over hvor mange som fikk bivirkninger eller døde som følge av forsøkene.

Michael Dwyer, som oppdaget journalene, sier: «Det jeg har funnet er bare toppen av isfjellet. (…) Det faktum at disse forsøkene ble publisert i de mest prestisjetunge medisinske tidsskrifter tyder på at slik eksperimentering på mennesker ble i stor grad akseptert av leger og tilrettelagt av myndigheter med ansvar for barnehjemsinstitusjoner.»

Les her.

Saken ble oppdaget da den irske statsministeren Enda Kenny beordret etterforskning etter mulige flere massegraver, etter at 800 spedbarn ble funnet begravet i en septiktank utenfor et mor-og-barn – hjem i Tuam, County Galway. 

* oppdatering 16.06.14: den forannevnte saken om spedbarn begravet i en septiktank blir av Forbes beskrevet som en bløff skapt for å diskreditere katolske nonner i Irland. Et brev til Irish Times forklarer at «septiktanken» var et begravelseshvelv, noe som var vanlig på den tiden.

 Kategorier:Nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: